Inici Societat Calaf estrena un espai de dol per les pèrdues gestacionals

Calaf estrena un espai de dol per les pèrdues gestacionals

COMPARTIR

El passat dissabte es va presentar el projecte “Espai Empremtes”, que dedica una zona del cementiri de Calaf a totes aquelles famílies que han perdut un nadó durant la gestació. Es tracta d’un projecte pioner a Catalunya, impulsat per dues calafines, i que vol ser un espai per anar a fer el dol, reflexionar o deixar-hi flors. El projecte compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Calaf i l’Associació Bitxets 14.

“Espai Empremtes” té l’objectiu de facilitar l’elaboració del dol i donar visibilitat a aquestes pèrdues humanes. Està obert a tothom qui ho necessiti i vol ser un espai on s’hi pugui fer un ritual pel dol, a la vegada que serà un espai de simbolisme per aquests nens i nenes.

L’acte inaugural del projecte va ser la xerrada “La importància del ritual en el dol gestacional”, a càrrec de Cristina Silvente, psicòloga especialitzada en dol i terapeuta EMDR, una innovadora tècnica per tractar un gran nombre de patologies relacionades amb el dol o l’estrès post traumàtic. A la Sala Felip, on es va fer l’act, també hi havia exposades unes fotografies de Norma Grau, que formen part del projecte “StillBirth”.

Al cementiri de Calaf, l’espai de suport i confort per les pèrdues gestacionals es simbolitza amb una olivera i una placa, on es podrà llegir “en record als nens i nenes que, sense arribar a néixer, han deixat la seva empremta, i en suport als que conviuen amb la seva absència”.

Foto: Associació Bitxets14

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*