Inici Cultura Calaf dona a conèixer els candidats als seus guardons esportius i culturals

Calaf dona a conèixer els candidats als seus guardons esportius i culturals

COMPARTIR

El teixit cultural i esportiu tornarà a tenir el seu protagonisme el divendres 8 de febrer en l’acte d’entrega dels premis de la III Nit de l’Esport i la Cultura de Calaf, que té com a objectiu reconèixer a les persones i entitats locals que han destacat pels èxits assolits o per la promoció que han fet de l’esport i la cultura l’any 2018.

En l’àmbit de l’esport les candidatures i premis són:

Millor esportista (masculí o femení) absolut:

· Carles Sòria i Grau – Actual jugador de l’Espanyol B i campió de la copa de Xipre amb el seu anterior equip, l’AEK Larnaca amb el qual va disputar la fase prèvia de la Lliga de campions.

· Alfred Martinez i Plaza – Màxim golejador de tercera catalana com a jugador de la Unió Esportiva Calaf.

· Jaume Busquet i Cano – Segon classificat de la lliga catalana de motocròs en la categoria MX1.

Millor esportista (masculí o femení) infantil:

· Aminata Diagne i Boye – Millor jugadora Cadet Femení i guanyadora de la Lliga Territorial de Lleida amb el Club Bàsquet Calaf.

· Pol Pons i Cuevas – Pilot de kàrting des de fa 7 anys competint a nivell de Catalunya i Espanya.

· Jan Molina i Vilaseca – Jugador de l’Infantil A del F.C. Barcelona

Trajectòria esportiva:

· Club de Tenis Taula de Calaf – Pels 25 anys de trajectòria del club. La temporada passada va aconseguir l’ascens a la categoria preferent.

· Mònica Torra i Pérez – Per tota una vida dedicada al bàsquet com a jugadora del CB Calaf i del CB Igualada.

· Jorge Herrera i Villagran – Per més de 35 anys dedicats al món del Kung Fu i 20 anys promovent aquesta disciplina com a mestre.

Millor iniciativa esportiva o entitat esportiva en la promoció de l’esport

· Escola de bàsquet – Nova proposta per promoure l’esport infantil i donar més valor al bàsquet a la vila i el territori.

· Campus UE Calaf – 10 anys de l’inici d’aquesta iniciativa, amb casi un centenar de participants en la darrera edició.

· Penya Blaugrana de Calaf i comarca i Club tenis i Frontó – Entitats capdavanteres en la gestió i la dinamització de la pista de pàdel de Calaf.

Millor iniciativa pedagògica o social lligada als valors de l’esport:

· Cal Graells – Per les tasques d’equinoteràpia, utilitzant el cavall com a instrument i mediador terapèutic, especialment adreçat a nens amb discapacitat motora o mental.

· La Bacicleta – Per la promoció del territori fent ús de l’esport al medi natural.

· Bike Calaf – Per l’organització d’actes esportius per la Marató de TV3 6.

Ambaixador esportiu calafí al món:

· Fabià Subirana i Dalmau – Competidor incansable de curses de muntanya amb resultats com 3a posició a la Cursa Bastions de 27Km o 4a posició a la Centuria Trail de 40km.

· Ramón Catalan i Miró – Precursor i organitzador de les brevets a Calaf i competidor en solitari a la Powerade Barcelona – Sant Sebastian.

· Carles Sòria i Grau – Actual jugador de l’Espanyol B i campió de la copa de Xipre amb el seu anterior equip, l’AEK Larnaca.

Premi Alta Segarra

· Marga Riera i Avilès – Monitora esportiva, monitora d’aquagym, gimnàstica de manteniment i patinatge artístic

· Joan Capdevila i Gómez – Triatleta professional amb 14 Ironmans finalitzades entre els quals destaca el de Hawaii.

· Maria Reche i Barceló – Tiradora amb arc, a l’elit durant molts anys. Actual guanyadora de la Mercè Esportiva Sènior.

En l’àmbit de la cultura les candidatures i premis són:

Premi Alta Segarra de la Cultura:

· La Corriola – Per la dinamització cultural de la vila de St. Martí amb propostes com la representació de ‘Margaridó’, el gastro-musical de la Festa Major d’Hivern i la primera revista de caire cultural.

· Vent Endins – Pel disc ‘Un moment per aturar-se’, un original i particular treball que ens porta música fresca 100% de la terra, que s’ha batejat com a pop rural.

· Festivals Alta Segarra – Per dur propostes culturals i musicals de gran qualitat a racons emblemàtics de diferents municipis de l’Alta Segarra i així donar-los a conèixer i ajudar a valorar-los.

Millor iniciativa cultural, infantil o juvenil :

· “L’aigua no és blava”. La Plana de Teatre – Pel seu microteatre de denúncia social representat per les alumnes adolescents de La Plana.

· 14a. Trobada de la Cançó – Per fer de Calaf el poble de la Catalunya Central amfitrió d’aquesta macro trobada escolta, demostrant la gran capacitat organitzativa de l’Agrupament Escolta Alexandre de Riquer.

· “Camins” a càrrec d’alumnes de 3r. ESO de l’INS Alexandre de Riquer – Per la posada en escena del magnífic treball de dansa, música i imatge sota la direcció de Mariona Camèlia.

Trajectòria cultural:

· Conxita Solà Cabellud – Pel seu compromís per les activitats culturals de la vila i especialment, per la recuperació de la metredansa.

· Jaume Forn Prat – Per tota una vida dedicada a la cultura amb més de 65 anys dalt dels escenaris.

· Ramon Puigpelat Font – Per la seva llarga i dilatada carrera, sempre vinculada amb Calaf i reconeguda internacionalment.

Efemèride: Desert

Millor aportació cultural per a la promoció de la cultura a Calaf:

· Ruta literària de Calaf a càrrec de Josep M. Solà – Pel treball de recopilació de 14 textos d’autors de la literatura catalana on apareix Calaf i que ha permès definir-ne una ruta on es donen a conèixer diversos racons de la vila.

· “Tardor de Teatre” del Casino de Calaf – Per la creació d’un cicle de teatre de primer nivell, amb especial èmfasis a les micro píndoles de teatre.

· Revista “Som gent de l’esplai” de l’Esplai de la Gent Gran – Per l’edició d’una revista trimestral recollint articles d’interès per la Gent Gran de Calaf i comarca.

Millor aportació cultural en l’àmbit social o pedagògic:

· Musical Solidari per la Marató – Per la posada en escena, pel foment de la cohesió entre municipis i per col·laborar en una causa solidària.

· Coral Ressons per “Episcopus” – Per la seva participació en l’oratori “Episcopus” de mossèn Valentí Misserachs en espais emblemàtics com la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona, entre d’altres.

· Cantata “50 milions de segons” (Escola de Música i Escola Alta Segarra) – Per la capacitat d’organització de més de 400 nens dalt de l’escenari i una magnífica posada en escena.

Ambaixador cultural calafí al món:

· Amadeu Vidal Bonafont – Pel XXIII Premi Màrius Torres de Poesia amb l’obra ‘Emboscada’.

· Xavi Torra Xuriguera – Actor polifacètic i membre de “Projecte Ingenu”

· Enric Mestres Illamola – Fotògraf calafí, creador entre d’altres del projecte “Humans of Barcelona”

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*