Inici Societat Calaf dedicarà una setmana a conscienciar els veïns en matèria de residus

Calaf dedicarà una setmana a conscienciar els veïns en matèria de residus

COMPARTIR

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Calaf aquest any 2018 ha impulsat una àmplia campanya de sensibilització ambiental anomenada “Calaf Vila Verda”.

Al llarg de tot l’any, s’estan duent a terme un seguit d’activitats amb la voluntat de fomentar l’educació i la sensibilització sobre les problemàtiques i les alternatives per viure d’una manera més sostenible i respectuosa amb el Medi Ambient.

En aquesta línia, aquest mes d’octubre, de dilluns 15 al dissabte 20, començarà la campanya “RECICLA, REDUEIX I GUANYA!” amb l’objectiu de conscienciar a la població calafina de la importància de reciclar i de la necessitat de reduir considerablement la quantitat de residus que generem.

Entre les diverses d’accions que es realitzaran hi haurà una recollida de telèfons mòbils en desús i la seva bateria. Per acceptar-los no caldrà que funcionin. Tampoc es recollirà ni la targeta SIM, ni el carregador, ni altres elements. A canvi, es donarà un bock’n’roll a cada col·laborador, un porta entrepans de tela que permet abandonar l’ús de paper d’alumini o altres embolcalls d’un sol ús.

Dimarts 16 d’octubre, es farà la presentació oficial de la “Guia de reciclatge i prevenció de residus”, una guia que proposa bones pràctiques de reciclatge per tal d’intentar arribar al 60% l’any 2020 en matèria de recollida selectiva.

També es podrà assistir a diverses conferències i sessions informatives relacionades amb factors del medi ambient con la presentació del llibre “ZERO WASTE HOME” o la sessió “RECICLA, REDUEIX I GUANYA!”.

Com a activitats, es podran realitzar tallers de compostatge casolà (cal inscripció prèvia), taller d’higiene personal, neteja de la llar i cosmètica residu zero, taller de reparació de petits electrodomèstics (cal inscripció prèvia) i inflables pels més petits per reciclar jugant.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*