Inici Cultura Calaf culmina la restauració del Portal de l’Hospital

Calaf culmina la restauració del Portal de l’Hospital

COMPARTIR

Les obres per rehabilitar el Portal de l’Hospital van finalitzar el passat 8 de setembre després d’un mes de durada. Juntament amb el portal Xuriguera, són les úniques restes de les antigues muralles de Calaf, amb data de l’any 1580. El Portal de l’Hospital estava malmès a causa d’una avançada erosió. Se n’ha fet càrrec l’empresa Albert Gaset i el cost de l’obra ha suposat una inversió de 10.880 euros.

El portal restaurat està inclòs dins del catàleg de béns a protegir com a bé d’interès cultural, juntament amb el portal de Xuriguera. Aquest, ja es va restaurar l’any passat. El portal de l’Hospital es trobava en mal estat a causa de l’erosió de la pedra i patia un procés de degradació important.

La restauració ha substituït els morters en mal estat per morters de calç i també s’ha fet ús de productes consolidants específics per restaurar el suport de lapidi, per cada tipus de pedra. A més, s’ha aplicat una reintegració cromàtica amb pigments naturals de les juntes entre les pedres. Les obres s’han portat a cap sota la supervisió del departament de cultura de la Generalitat de Catalunya.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*