Inici Destacats Calaf ‘crema’ amb 150 diables

Calaf ‘crema’ amb 150 diables

COMPARTIR

El passat dissabte, 29 de juliol, els Diables de l’Alta Segarra es van afegir oficialment a la 9a Trobada de diables de la Segarra Històrica, sent-ne els amfitrions. Mentre la colla amfitriona preparava els últims detalls per a la festa, les colles invitades van anar arribant a la plaça Gran. Els Diables de Cervera “Carranquers”, els Diables Keresus de Santa Coloma de Queralt, els Diables 7 de Foc de Sant Guim de Freixenet i les Forces Diabòliques de Sanaüja entaulaven converses i preparatius, per aconseguir el millor correfoc. Un cop tot a punt i tothom a taula, es va servir la fideuada per a tots els diables i els representants de l’ajuntament del municipi que van assistir a l’acte.

Les campanes tocaven dos quarts d’onze quan es van començar a sentir els ritmes dels tabals dels Diables de l’Alta Segarra. Percussions i aplaudiments van engegar la baixada de les colles cap a la plaça dels Arbres. Les colles van ser rebudes pels veïns de Calaf i voltants, esperant poder veure el correfoc i, els més animats, ben protegits, participar-hi des de dins.

El correfoc va acabar a la plaça Gran, amb el lluïment final dels Diables de l’Alta Segarra, però també de cada una de les colles de la trobada. Crits d’eufòria, alegria i orgull van omplir la plaça Gran, un cop el so dels tabals es va aturar i l’última flama es va apagar.

Després de la traca final, el grup Solsonès Kuissó va amenitzar la plaça, per a tots aquells que van voler continuar la festa. Per acabar, PD Diabòlics va ser l’encarregat de cloure la celebració i donar per acabada la 9a edició de la Segarra Històrica.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*