Inici Societat Calaf es converteix en la capital de l’escoltisme a la Catalunya Central

Calaf es converteix en la capital de l’escoltisme a la Catalunya Central

COMPARTIR

1200 infants i joves i 280 caps del Bages, l’Anoia, el Moianès, el Solsonès i el Berguedà han participat aquest cap de setmana (5 i 6 de maig) a la XIV Trobada de la Cançó que organitza cada tres anys la Demarcació de la Catalunya Central de Minyons Escoltes i Guies (MEG).

L’objectiu de la trobada consisteix en desenvolupar activitats educatives i pedagògiques a través de l’acampada i la música, reforçar vincles i intercanviar experiències entre els agrupaments de la demarcació, fer visible la proposta educativa dels agrupaments, fer una aportació positiva al lloc de la trobada i reivindicar la importància de la música com a eina pedagògica del moviment escolta.

L’Agrupament Escolta Alexandre de Riquer ha estat enguany d’amfitrió comptant amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de Calaf i diferents ajuntaments de la zona (Sant Martí Sesgueioles, Sant Pere Sallavinera, Calonge de Segarra i Prats de Rei). L’organització anava a càrrec d’un equip motor format per membres de diversos agrupaments i va comptar amb la presència d’una seixantena de voluntaris.

La trobada va començar el dissabte al matí, quan els diversos agrupaments de la demarcació van arribar a Calaf i es van distribuir per branques (grups d’edats diferents) a l’escola de Calaf, a la sala de Sant Martí Sesgueioles i terrenys d’acampada de Calaf i pobles del voltant. Dissabte es van realitzar diferents activitats en funció adaptades a cada grup d’edat, d’aquesta manera es poden conèixer més i l’aprenentatge és més enriquidor.

Diumenge al matí, els diferents grups es van desplaçar caminant fins a la Plaça Barcelona 92 de Calaf i, malgrat la pluja, res els va aturar per cantar ben fort i reivindicar la importància de seguir treballant més i millor per intentar deixar aquest món millor de com l’hem trobat.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Calaf Jordi Badia, l’alcaldessa de Sant Martí de Sesgueioles, el regidor joventut de Calonge de Segarra, famílies, voluntaris, veïns del poble, representants escoltes de Minyons escoltes i guies de Catalunya i antics membres del moviment.

La mostra, que enguany va girar entorn de la cançó popular “Pol Petit” amb el lema “En clau de canvi”, va començar i acabar amb l’actuació de Jaume Barri, qui també va fer de presentador de l’acte. Un equip de músics format per caps de diversos agrupaments, un equip d’actors que van desenvolupar l’eix de la trobada i donaven sentit a les cantades dels agrupaments. Per parelles o trios d’agrupaments, els infants i joves sortien a cantar cançons creades per ells mateixos.

L’inici plujós de la jornada, no va deslluir la celebració d’una gran Mostra de la Cançó, plens de moments eufòrics i emocionants, que han donat una injecció de motivació i empenta per seguir endavant amb la tasca dels agrupaments i l’enfortiment de l’escoltisme i guiatge al poble de Calaf.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*