Inici Societat Calaf constitueix el seu nou Consell d’infants

Calaf constitueix el seu nou Consell d’infants

COMPARTIR

El passat 3019 de desembre la sala de Plens va acollir l’acte de constitució, on es va acomiadar als membres sortints i es va donar la benvinguda als nens i nenes que a partir d’ara agafaran el relleu.

El Consell d’Infants de Calaf, format per alumnes de l’Escola Alta Segarra, va tornar a renovar-se amb un acte celebrat el dijous 19 de desembre a les 18.30h a la sala de Plens.

Per al curs 2019-2020, es van acomiadar quatre dels seus membres: la Marta Agulló i Ferrer, el Nil Solà i Martí, l’Arantxa Barbero i Cerro i la Paula Ripoll Salsench, ja que després de dos anys formant-ne part activa, aquest curts han començat a l’Institut Alexandre de Riquer.

En l’acte, també es va donar la benvinguda als infants entrants: la Mar Sànchez i Bernabeu, el Jacob Gras i Batlle, la Somaya Afquir Badaoui i l’Elna Fonoll i Colell, de cinquè de primària, que s’uniran a la Kadidjatou Diallo, la Clàudia Muñoz i Rubies i la Greta Sarri Bujons, de sisè, que van renovar el seu mandat fins al curs vinent.

La regidora d’Educació, Bet Miquel i Verdés, va encetar l’acte donant la benvinguda als presents i destacant la importància del Consell d’Infants com a òrgan de participació des què el 2005, en el marc del Projecte Educatiu de Ciutat, es va dibuixar la seva necessitat. “Tenir veu és un dels privilegis més valorats” va explicar la regidora, ja que malauradament a molts espais o països això no és possible i cal que també des de l’escola defensem aquest privilegi que hauria de ser un dret amb la màxima responsabilitat.

Seguidament, va donar la paraula a Rosa Maria Caballol, directora de l’Escola Alta Segarra, que va explicar com són escollits els alumnes que formen part d’aquest Consell i també en va destacar les ganes i la il·lusió que tenen per aportar el seu granet de sorra.

Durant la sessió, els joves que finalitzaven el mandat al Consell van llegir un discurs on van destacar haver-se sentit molt escoltats i valorats en totes les activitats on havien participat, van agrair l’oportunitat i van desitjar sort als nous membres entrants. Tot seguit, Jordi Badia, els va entregar un diploma de reconeixement.

Els membres entrants també van llegir un discurs on es mostraven il·lusionats de ser els representants i la veu dels petits de la vila i on es comprometien a assistir i a tots els actes i fer tot el possible per millorar Calaf. En acabar, l’alcalde, els va entregar la medalla acreditativa.

Jordi Badia va tancar els parlaments destacant que el dret de participació és un dret fonamental que requereix d’un aprenentatge i que per tant, el Consell Infants constitueix un potent instrument a l’abast dels infants, que els permet exercir el dret de ciutadania i implicar-se i actuar amb l’objectiu de transformar el seu poble. “Quan els infants participen en la construcció del seu municipi, aquest canvia, es transforma, es fa més democràtic, humà, accessible, acollidor i amable”, va concloure Badia.

FER UN COMENTARI

*