Inici Destacats Calaf congela taxes i impostos per l’any vinent

Calaf congela taxes i impostos per l’any vinent

COMPARTIR

L’Ajuntament de Calaf va aprovar, el passat dilluns, les ordenances fiscals per al 2017. El punt es va aprovar amb el vot de qualitat de l’alcalde, al haver-hi cinc vots a favor de l’equip de govern i cinc en contra dels dos grups de l’oposició, el Grup d’Independents per Calaf (GIC) i Convergència i Unió (CiU). L’equip del govern ha actualitzat les ordenances a la nova llei que marca la Diputació de Barcelona, ja que no s’havien modificat des de l’any 2014.

La taxa de l’IBI no s’ha modificat respecte l’any anterior i ha quedat congelada, així com tampoc la majoria de taxes i impostos com la d’escombraries o vehicles. D’altra banda, s’ha afegit una nova ordenança que posa un preu públic per a la utilització d’equipaments municipals. L’objectiu és regular l’increment de la demanda d’equipaments públics per a usos privats.

Per aquest proper any hi ha un paquet d’ordenances que s’incrementa. Es tracta de les taxes relacionades amb als usos del sòl que s’actualitzen als valors cadastrals actuals. Les que s’han vist afectades per aquest augment són l’ordenança referent a la taxa per a l’ocupació del subsòl, el sòl i la volada de la via pública; la taxa d’ocupació de terrenys d’ús públic amb mercaderies, materials de construcció, etc; la taxa per a l’ocupació de terrenys d’ús públic amb taules i cadires amb finalitat lucrativa; i la referent a la taxa per a parades, barraques, casetes de venda, espectacles o atraccions situats en terrenys d’ús públic i indústries de carrer i ambulants, i rodatge cinematogràfic.

El grup de Convergència i Unió, va votar en contra les noves ordenances i el portaveu del grup, Joan Caballol, va argumentar que “tot i que n’hi ha que s’havien d’adaptar a la llei la pujada és excessiva en alguns casos”. D’altra banda, el GIC també va votar en contra afegint que “s’incrementa la recaptació però no se sap on van a parar els diners”.

Per la seva banda, la regidora d’Economia i Hisenda, Montserrat Mases, va afegir que s’han congelat impostos com l’IBI i que si no s’han baixat és per “dur a terme les accions i inversions que es preveuen fer de cara a l’any que ve”.

FER UN COMENTARI

*