Inici Societat Calaf aprova un paquet d’ajudes per fer front a la crisi de...

Calaf aprova un paquet d’ajudes per fer front a la crisi de la Covid-19

COMPARTIR

L’Ajuntament de Calaf va celebrar el passat dilluns el primer Ple telemàtic de la seva història que es va poder seguir en directe des del canal de youtube del consistori. Molts dels punts de l’ordre del dia van ser modificacions de crèdit per tal d’aprovar subvencions, iniciatives i ajudes destinades a afrontar les conseqüències de la crisi sanitària, social i econòmica causada per la Covid-19.

Una d’aquestes modificacions proposava treure de la partida de festes populars i cultura 30.000 euros i destinar-los a ajuts directes al comerç i empreses locals i 2.500 euros a beques wifi per alumnes amb aquesta necessitat. El GiC va votar-hi a favor manifestant que entenien que la nova realitat feia necessari aquest tipus d’accions i van explicar que per responsabilitat esperarien al proper Ple per reprendre temes amb què són més crítics. Joan Caballol, de Junts per Catalunya, es va abstenir i va manifestar trobar a faltar un “Pla de xoc” global, ja que permetria poder veure en una imatge general tot el que farà l’Ajuntament per ajudar la població i no haver d’anar incorporant sobre la marxa modificacions de crèdit. Per això, també va presentar una moció amb 43 propostes que no va obtenir els suports necessaris tot i que els dos regidors del GiC i l’alcalde – per un error amb el programa– hi van votar a favor. Montse Mases, regidora d’Economia i Hisenda, va destacar que “tot és molt incert” i que ara és molt difícil preveure quines despeses o ingressos es deixaran de tenir per refer el pressupost de cop. També va exposar que les necessitats van canviant “primer eren sanitàries, ara són laborals i econòmiques i en un futur seran educatives, per tant, cal anar sobre la marxa i ser prudents”. Tot i això, Mases va garantir que es donarà en cada moment el que sigui necessari i els recursos que calguin perquè des de cada regidoria ja es treballa amb una planificació i línies estratègiques centrades en les necessitats dels diferents col·lectius amb qui s’està en contacte permanent.

En aquesta línia d’accions per fer front als efectes de la Covid-19, sí que es va aprovar per unanimitat suspendre l’ordenança fiscal reguladora de l’ocupació de la via pública de taules i cadires i modificar la taxa de l’Escola de Música per afegir-hi les classes en línia que ara s’ofereixen amb el 20% de descompte del preu habitual. Junts per Catalunya però, es va abstenir en el punt on s’aprovava la modificació de la taxa de la llar d’infants per adaptar-la als nous horaris i necessitats consensuats amb la comunitat educativa

S’aprova definitivament la permuta dels terrenys del Parc de bombers

Amb l’abstenció del GiC i els vots en contra de Junts per Catalunya es va aprovar definitivament la permuta entre els terrenys del parc de bombers nou i vell. Aquest intercanvi tindrà un cost de 3.018,21 euros per l’Ajuntament, ja que el valor de l’edifici vell, propietat fins ara de la Generalitat, és més alt que el terreny del parc nou, propietat del consistori.

Finalment, al Ple també es van aprovar altres punts com: l’acceptació d’una subvenció de la Diputació per a la contractació finançada al 100% de vuit persones per al programa del Pla de Barris, l’adhesió al Pacte per al Canvi Climàtic, un conveni per a la gestió informatitzada de nòmines, una modificació de plantilla per a l’amortització de places, l’adquisició amb rènting d’un camió-compactador per a la recollida porta a porta i la modificació del reglament d’honors. El Ple es va iniciar amb un minut de silenci i es va cloure amb un aplaudiment als professionals sanitaris.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*