Inici Política Calaf aprova una moció de suport al referèndum i al procés constituent

Calaf aprova una moció de suport al referèndum i al procés constituent

COMPARTIR

En el ple ordinari celebrat aquest dilluns, 7 de novembre, l’Ajuntament de Calaf ha aprovat per unanimitat, una moció per donar suport al referèndum, al procés constituent i als consistoris i càrrecs electes denunciats o investigats per processos relacionats amb la sobirania de Catalunya.

La moció ha estat impulsada pel grup Junts per Calaf-AM i parteix de la resolució del Parlament de Catalunya que insta al govern de la Generalitat a celebrar un referèndum vinculant abans del desembre del 2017 i  amb la convicció que el municipalisme no pot restar aïllat del moment històric que viu Catalunya.

A través de la moció els tres grups prenen diferents acords. El principal, manifestar el suport de l’Ajuntament de Calaf a la resolució del Parlament de Catalunya per fer una convocatòria de referèndum vinculant sobre la independència, com a molt tard al desembre del 2017.

El segon acord fa referència a col·laborar amb el debat sobre el procés constituent de forma coordinada amb l’Associació de municipis per a la independència. El tercer acord pretén mostrar tot el suport als ajuntaments i els càrrecs electes acusats per la justícia per haver promogut i facilitat l’exercici del dret a decidir, la defensa de la independència de Catalunya o per expressar les seves opinions polítiques de forma pacífica, lliure i democràtica.

El quart fa referència a condemnar la politització del sistema judicial espanyol i exigir una separació real de poders. I finalment, l’últim acord és la voluntat de comunicar la moció al president de la Generalitat de Catalunya, a la presidenta del Parlament de Catalunya i a l’Associació de municipis per a la independència.

FER UN COMENTARI

*