Inici Destacats Calaf aprova l’adjudicació del contracte de l’aigua a l’empresa Transparenta

Calaf aprova l’adjudicació del contracte de l’aigua a l’empresa Transparenta

COMPARTIR

El dilluns 25 d’abril es va realitzar la sessió plenària de l’Ajuntament de Calaf. L’adjudicació del contracte mixt de subministrament i servei de l’aigua potable i el conveni entre l’Ajuntament de Calaf i l’Ajuntament de Sant Pere Sallavinera per la connexió a la xarxa de clavegueram del sector UA2 de Sant Pere van ser dos dels punts destacats.

En el cas de l’adjudicació del contracte de l’aigua a l’empresa TRANSPARENTA, els dos grups de l’oposició hi van votar en contra. Junts per Catalunya va expressar que no els semblava bé la manera amb què s’havia fet sobretot pel greuge causat a una persona en concret. Per la seva part, Salvador Prat del GiC, va qualificar l’adjudicació de “jugada mestra” i va defensar s’hauria d’haver mantingut la gestió amb Aigües de Manresa. L’alcalde, Jordi Badia va aclarir que l’únic que s’havia fet és recuperar la gestió de l’aigua i, entre les tasques que això implica, una és la de manteniment i aquesta, no la podia assumir la brigada i, per tant, s’havia hagut de licitar. Per la seva part, el regidor de Medi Ambient, Sergi Fitó, va defensar que tot s’havia fet sempre amb criteris tècnics i de secretaria i que s’havia establert un contracte d’un any prorrogable a 1 any més per no condicionar a futurs governs.

Pel que fa a facilitar la connexió a la xarxa de clavegueram de Calaf a una empresa privada ubicada a Sant Pere, JUNTS va abstenir-se. Segons Joan Caballol, tot i ser positiu que una empresa s’instal·li a la zona, troben a faltar un informe de l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) que determini que pot suposar en l’àmbit mediambiental l’abocament de residus d’aquesta industria. D’altra banda, el GiC hi va votar en contra perquè consideren inacceptable “regalar res” a una empresa privada i menys quan el polígon de Calaf està “destrossat”. Sergi Fitó va aclarir que l’Ajuntament de Sant Pere sí que ha demanat un informe a l’ACA i que la signatura del conveni està condicionada a l’acceptació d’aquest. L’alcalde va explicar que s’havia ofert el polígon de Solanelles a l’empresa fa 1 any mentre s’estaven fent els tràmits per regularitzar-lo, però que l’empresa tenia pressa. En tot cas, el benefici que aportarà a la zona – amb la possible creació de 50 llocs de treball – serà positiu també per Calaf, va afegir Badia.

Els altres punts del Ple van ser: l’aprovació del conveni entre l’Ajuntament i l’Organisme de Gestió Tributària per la delegació de funcions de recaptació de tributs i ingressos públics; l’aprovació d’una modificació de crèdit i una moció conjunta per denunciar el “catalangate”.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*