Inici Societat Cal Maco rep els primers pelegrins del Camí Ignasià

Cal Maco rep els primers pelegrins del Camí Ignasià

COMPARTIR

Aquest cap de setmana més d’un miler de persones han visitat Cal Maco en les diverses visites guiades que s’han fet de forma ininterrompuda a l’equipament. Ha estat aquest diumenge quan s’han rebut, també, els primers pelegrins de sis nacionalitats: Sud-Àfrica, Alemanya, França, Eslovènia, Croàcia i Corea del Sud.

El Camí Ignasià, de 700km, és el segon camí de peregrinació més important després del Camí de Sant Jaume. Cada any, la ruta, que té el seu origen a Loiola (Guipúscoa), que passa per Montserrat, i finalitza a la cova de Manresa, incrementa el nombre de peregrins que la realitzen any rere any. Les xifres, abans de la pandèmia, indicaven que dels un 89% dels peregrins del 2019 eren d’origen estranger (un 35% del continent americà, un 43% d’Europa, 17% d’Àsia, 3% d’Oceania i 3% restant d’Àfrica) .

Aquest any que se celebra el 500è aniversari del pas de Sant Ignasi per la ciutat, fet que ha suposat una important oportunitat a nivell turístic per a Igualada. Amb aquesta previsió, s’ha rehabilitat l’edifici modernista de Cal Maco, a la plaça la Creu, a través de finançament dels Fons Europeus FEDER, una subvenció de Diputació de Barcelona i l’Ajuntament d’Igualada, per a convertir-lo en un centre d’interpretació del camí, alberg de peregrins i nova oficina turística d’Igualada i l’Anoia.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*