Inici Destacats Caixabank dona 64.000 euros a entitats de la Conca d’Òdena

Caixabank dona 64.000 euros a entitats de la Conca d’Òdena

COMPARTIR

CaixaBank, a través de la seva Acció Social, i en col·laboració amb la Fundació “la Caixa”, ha fet una aportació de 64.000€ adreçada a famílies, infants i persones grans de la Conca d’Òdena.

Dues entitats de referència a la comarca, Artesanas de Corazón i Càritas Anoia-Segarra, han rebut cadascuna 30.000€ que els han permès continuar posant en marxa accions per acompanyar a les famílies a una situació de vida digna i autònoma i inclusiva, superant les situacions de vulnerabilitat detectades.

L´associació sense ànim de lucre Artesanas de Corazón gestiona un magatzem logístic d’aliments a la comarca de l’Anoia, amb seu a Santa Margarida de Montbui, per tal d´ajudar en el possible a les persones més necessitades del seu entorn. La col·laboració econòmica que ha rebut els ha permès incrementar l´entrega de lots de menjar i articles de neteja; així com, l’adquisició de material escolar i joguines per distreure als més menuts de les famílies.

Artesanas de Corazón ajuda a més de 350 famílies de la comarca de l’Anoia, uns 1.000 beneficiaris directes.

En el cas de Càritas Anoia-Segarra, la col·laboració econòmica cobreix una doble acció: facilitar ajudes a les famílies vulnerables per a les necessitats bàsiques: alimentació, medicació, alimentació i higiene per 1a infància, ajudes d’habitatge, etc. i, per altra banda, una segona urgència conseqüència de la crisis del Coronavirus, la programació d´activitats educatives i de lleure per infants i joves. Des de Càritas pensen que caldrà treballar per disminuir la desigualtat educativa agreujada pel tancament de les escoles, i estan col·laborant amb entitats educatives i de lleure per organitzar activitats, com pot ser un casal o subvencionant la inscripció o quota d’activitats d’oferta publica.

L´ajuda de Càritas Anoia-Segarra s´adreça als municipis d’Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena. I, cobreix les necessitats bàsiques (alimentació, salut, habitatge, etc) de 600 persones i els permet programar activitats de lleure i reforç escolar d´estiu per 100 infants, i campaments i colònies per 50 infants més.

A part d’aquestes accions, des de la Direcció Territorial de CaixaBank a Barcelona s´ha impulsat una col·laboració amb APINAS (Associació de Pares Igualadins de nens i Adolescents Subdotats) per import de 4.000€. L’ entitat, que té per a objectiu millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual o amb trastorns de desenvolupament i de les seves famílies a la comarca de l’Anoia, facilita l’atenció integral i personalitzada, afavorint la prevenció, la detecció precoç i inclusió social de les mateixes. L’ajut anirà destinat a les millores que ajudin a cobrir les necessitats socioassistencials derivades d’aquesta pandèmia de la Residència de Els Prats de Rei 2.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*