Inici Atletisme El CAI Petromiralles va portar la Flama del Canigó a Montserrat

El CAI Petromiralles va portar la Flama del Canigó a Montserrat

COMPARTIR

Dijous passat, 23 de Juny, el Club Atlètic Igualada Petromiralles va  efectuar un any més la tradicional cursa atlètica per relleus Igualada – Monestir de Montserrat amb la torxa, recorregut d’uns 27 Km. aproximadament, portant el foc de la Flama del Canigó que a les 8 del vespre havia arribat pel mateix sistema de relleus atlètics a la Plaça de l’Ajuntament  d’Igualada.  El recorregut es va efectuar enguany amb un temps de 1h. 58 m. i 20 segons, intervenint en els relleus 18 atletes del CAI. Al seu pas per Castellolí la flama va ser portada per joves atletes de la població, i es va encendre una llàntia amb la Flama del Canigó.

Recordem, per als amants de l’estadística, que el millor “crono” de l’anada a Montserrat amb la Torxa, es l’assolit l’any 1987 per un grup de 29 atletes del CAI, amb 1h. 15m. i 09 seg.., i que enguany era la 63ª edició de l’esmentada cursa atlètica, amb la qual des del 1986 es trasllada el foc de la Flama del Canigó al Monestir de Montserrat.

Un cop arribats a Montserrat, els atletes i els seus acompanyants foren rebuts per la Comunitat Benedic- tina, i es va llegir un manifest relacionat amb la Festivitat de Sant Joan i el que representa per als Països Catalans, amb la presencia d’un considerable nombre de persones a la Plaça de la Creu. Es va fer la foguera tradicional, i la Tinent d’Alcalde d’Hisenda de l’Ajuntament igualadí Montserrat Duch va dirigir unes paraules als assistents, acompanyada del representant de la Flama del Canigó a Igualada, Pol Tarrida.

Posteriorment, al cambril de la Verge, membres del CAI efectuaren diversos parlaments i pregàries, i es va fer l’ofrena d’un ciri votiu a la Moreneta. Va finalitzar l’acte amb el cant del Virolai i l’adoració a la Verge.

 La data del 23 de Juny, aniversari de la fundació del Club, té un significat especial per als/les atletes i associats del club anoienc, complint-se enguany el 70 Aniversari de la fundació de l’entitat, el 1952.

                                                                                                                             – Club Atlètic Igualada –

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*