Inici Destacats Una cadena humana trasllada al Banc de la Teca de Vilanova els...

Una cadena humana trasllada al Banc de la Teca de Vilanova els productes recollits per alumnes de l’escola Marta Mata

COMPARTIR

Tota l’escola Marta Mata de Vilanova del Camí va participar dimarts en el lliurament del material al Banc de la Teca en una acció emocionant i festiva que va comptar fins i tot amb l’ambientació musical d’una batucada a càrrec dels alumnes Massagrans. Formant una cadena, des de la pista de l’escola fins al Rovy, van traslladar els paquets d’aliments i articles d’higiene recollits, també amb la col·laboració de mares i pares d’alumnes: uns 190 quilos de sucre, més 160 de sal, 639 raspalls de dents i 343 tubs de pasta.

Aquest ha estat el resultat del recapte i la culminació d’un projecte que va començar a principis de curs i que interrogava a l’alumnat sobre el fet de deixar empremta en el seu entorn. En comptes de tractar sobre l’impacte de l’activitat humana sobre el medi, van basar-lo en l’empremta social que cada persona pot deixar en la seva comunitat.

Irina Torra i Esteban Restrepo, alumnes de sisè, han explicat a Ràdio Nova que es van inspirar en una experiència de l’alumnat de la Pobla de Claramunt que van crear un circuit al camí del castell, a l’anomenada Muntanya dels nens, amb diferents activitats, deixant la seva petjada en aquest entorn.

L’esclat de la guerra a Ucraïna va venir a reconduir una mica els primers plans del projecte. L’alumnat va decidir fer un acapte solidari d’emergència per tal d’ajudar a la població que fugia del país. Després, va venir la reflexió sobre què podien fer, no només en aquest conflicte, sinó també per les persones que tenen més a prop, al seu propi municipi, i va ser quan van acostar-se al Banc de la Teca.

L’alumnat com expliquen la Irina i l’Esteban, va anar a visitar el servei i va conèixer la tasca del voluntariat. També van descobrir que sovint la demanda de l’associació no s’ajusta a l’ajuda que reben i per això fan peticions més concretes a l’Ajuntament i a la ciutadania.

El recapte de material va continuar paral·lelament amb altres accions que es van anar adaptant als esdeveniments que han marcat aquest curs. Al novembre i desembre, amb el repunt de contagis per Covid, i més tard, com dèiem, amb l’esclat de la guerra a Ucraïna.

Aquest conflicte també va alterar les colònies escolars. En comptes de marxar de campaments com tenien previst al Canigó, l’escola va decidir fer una ruta solidària a peu que va portar l’alumnat fins a Santa Margarida de Montbui, a l’escola Montbou, i Sant Martí de Tous, a l’escola Cèrvola Blanca.

Recapte a demanda del Banc de la Teca

Les col·laboracions que han recollit al llarg del curs els alumnes quart, cinquè i sisè  s’han ajustat a la demanda que els van fer des del Banc de la Teca i que ha sorprès en algun moment als infants, perquè no sabien que es recollia material d’higiene, al marge que no sempre tenen present que el raspall de dents és un article bàsic.

La directora de l’Escola Marta Mata, Marta Trullols, ha fet arribar l’agraïment als infants de l’escola perquè com assegura, és la quitxalla qui proposa i té les bones idees que cal escoltar i traslladar a la societat.

Des del Banc de la Teca, la presidenta de l’entitat, Teresa Roig, també ha fet arribar l’agraïment a l’escola Marta Mata i al Pompeu Fabra, en nom de l’associació voluntària, per les aportacions rebudes aquest curs. Segons afirmen són iniciatives necessàries que permeten fer recapte entre la ciutadania de productes que normalment no els porten els proveïdors habituals.

 

FER UN COMENTARI

*