Inici Societat Es busquen voluntaris lingüístics a Igualada

Es busquen voluntaris lingüístics a Igualada

COMPARTIR

Voluntariat per la llengua és un projecte de participació lingüística que consisteix a posar en contacte una persona que parla català de manera habitual (voluntari) amb una altra que en té coneixements bàsics i necessita practicar-lo per adquirir seguretat (aprenent). És una manera distesa d’aprendre a expressar-se i de relacionar-se en català. La parella lingüística s’ha de trobar almenys una hora a la setmana, durant un mínim de 10 setmanes, per conversar en català mentre passegen, prenen un cafè, van a comprar, etc.

Poden ser voluntàries totes les persones majors d’edat que parlin català habitualment i que vulguin dedicar una hora a la setmana a conversar amb la seva parella lingüística. Poden ser aprenentes totes les persones majors d’edat que tinguin nocions bàsiques de català i que vulguin agafar fluïdesa, perdre la vergonya i incorporar el català a la seva vida quotidiana i laboral.

La dinamitzadora del Voluntariat per la llengua s’encarregarà de formar les parelles lingüístiques, d’acord amb la disponibilitat horària i les preferències dels inscrits; donarà un seguit d’orientacions a voluntaris i aprenents perquè les trobades siguin satisfactòries; facilitarà materials de suport per promoure les converses i atendrà les consultes o els suggeriments que es vulguin fer. Us podeu inscriure en línia a www.vxl.cat, adreçar-vos al Servei Local de Català d’Igualada (C/Lleida, 78) o bé a mplanell@cpnl.cat.

El programa també és viu a la comarca. Divendres passat es va engegar el Voluntariat per la llengua a Capellades. L’acte, que va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Capellades, es va fer a la Biblioteca El Safareig i s’hi van formar un total de set parelles lingüístiques. Els aprenents, que provenen de diferents països (com ara del Marroc, de Mèxic, de Cuba, de l’Uruguai i també d’altres regions de l’Estat espanyol), podran posar en pràctica els coneixements que tenen de català i millorar-ne el nivell.

FER UN COMENTARI

*