Inici Societat Bus urbà gratuït a la Conca d’Òdena amb motiu de la Setmana...

Bus urbà gratuït a la Conca d’Òdena amb motiu de la Setmana de la Mobilitat

COMPARTIR

Els ajuntaments d’Igualada, Òdena, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí s’ha adherit a la Setmana Europea de la Mobilitat, que se celebra a Catalunya del 16 al 22 de setembre. Es tracta d’una iniciativa que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com la visualització dels canvis possibles en l’ús de l’espai públic, la millora de la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Amb el lema ‘Camina amb nosaltres!’, la Setmana del 2019 ens anima a moure’ns de manera sostenible, saludable i segura: caminar o anar en bicicleta són activitats beneficioses no només per a la nostra salut i per al medi ambient, sinó també per la nostra butxaca.

Divendres 20 de setembre, bus gratuït

Com cada any, el divendres 20 de setembre el desplaçament en el bus interurbà de la Conca d’Òdena serà gratuït. L’acció convida la ciutadania a aparcar el cotxe a favor del transport públic o d’altres mitjans de transport més sostenible, com les bicicletes.

Pedalada popular i avituallament saludable a Vilanova del Camí

Des de l’Ajuntament de Vilanova del Camí també s’ha programat una pedalada popular per al diumenge 22 de setembre. La concentració de bicicletes es farà a les 10:30 h a la plaça del Mercat.

L’organització ha previst dos recorreguts en funció de l’edat de les persones que hi participen. El primer recorregut passarà pel carrer Santa Llúcia, Miralcamp, Alfons XIII, Felip II Manresa i Alba i continuarà pel carrer i plaça Major, Miquelets i carrer de la Font fins arribar al parc Fluvial.

La quitxalla, acompanyada d’un adult de referència, podrà fer un recorregut més curt que sortirà a les 11.15 h de la plaça del Mercat i seguirà pel carrer i plaça Major en direcció al Parc Fluvial.

Calaf celebra una caminada per la Conca Minera de l’Alta Segarra

Diumenge 22 de setembre i sota el lema “Camina amb nosaltres!”, Calaf organitza una caminada per la Conca Minera de l’Alta Segarra amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat.

Es realitzarà un recorregut circular per les diferents mines de carbó lignit que van estar operatives entre l’any 1835 i el 1994 a l’Alta Segarra situades al sector Aleny – Les Basses.

Aquesta caminada dona l’oportunitat de veure de prop la boca de la Mina Vicenta, una mina recentment localitzada i en procés de restauració a la localitat d’Aleny.

La sortida serà a les 08.00 hores de la plaça dels Arbres i es realitzarà un recorregut d’11 quilòmetres, familiar, de dificultat baixa i envoltats de vegetació.

Es recomana porta l’esmorzar, aigua i calçat esportiu.

No cal fer inscripció prèvia.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*