Inici Destacats Buff lliura 25.000 euros en ajuts a entitats esportives de la Conca...

Buff lliura 25.000 euros en ajuts a entitats esportives de la Conca d’Òdena

COMPARTIR

 BUFF®, la marca especialitzada en accessoris de coll i cap, ha reafirmat un cop més el seu compromís amb la inclusió i la diversitat vehiculades a través de l’esport amb dues iniciatives socials a l’Anoia, lloc d’origen de la marca catalana. La primera, el Programa d’Ajuts Esportius BUFF® per a entitats sense ànim de lucre que desenvolupen projectes esportius a la Conca d’Òdena; i la segona, el Patrocini Social del Dream Team Anoia, primer club inclusiu de la comarca.

En primer lloc, el Programa d’Ajuts Esportius BUFF®, que enguany ha celebrat la seva tercera edició, té com a objectiu principal promoure la pràctica esportiva i els valors educatius associats a l’esport a través de clubs o associacions esportives que vetllen pel foment d’un estil de vida actiu. Una filosofia inherent a la marca que reforça així el seu compromís amb la societat i l’entorn. La principal novetat de 2021 ha estat que totes les entitats que complien amb els requisits, han rebut un import base mínim de 100€ només pel fet de participar en el programa. En total, 23 clubs i més de 3.000 esportistes s’han beneficiat d’aquest programa. L’import total que s’ha destinat a les ajudes és de 25.000€, que s’han repartit en funció de la puntuació obtinguda per cada entitat segons els criteris establerts. Els ajuts han donat suport a diverses disciplines esportives com el bàsquet, el patinatge artístic, la gimnàstica, el rugbi, l’hoquei, l’atletisme, els escacs o el ping pong.

“En aquesta convocatòria hem pogut evidenciar com el sector esportiu també s’ha vist afectat per la pandèmia, especialment en el nombre de llicències. Desitgem i esperem que sigui una circumstància temporal i que amb aquests ajuts puguem fer la nostra aportació perquè l’esport continuï present a la Conca d’Òdena i inspirar aquest estil de vida actiu a tot arreu”, comenta Almudena Cara, Culture, Engagement & Social Impact Manager de BUFF®.

En segon lloc, BUFF® ha fet oficial el conveni de col·laboració amb el Dream Team Anoia, primer club inclusiu de la comarca, i a través del qual la marca es postula com a nou patrocinador de l’equip. El Dream Team Anoia, que es va crear el passat mes d’abril de 2020, ja compta amb 22 persones amb discapacitats físiques i/o intel·lectuals, i té com a objectiu facilitar que tothom pugui practicar i gaudir de l’esport independentment de les seves capacitats, així com fomentar un entorn inclusiu per a petits i grans.

“La idea de crear un equip inclusiu va sorgir arran de la COVID-19, quan vam pensar que seria una bona idea tenir el primer equip de la comarca. Vam començar amb quatre persones i de seguida el boca a boca va fer que creixés moltíssim, fins a dia d’avui que ja som 22. Tots ells tenen discapacitats o patologies molt diferents, però la principal finalitat és que a través de l’esport s’integrin amb la resta d’equips del club. Són un més, i això és el més important”, explica en Raúl Martos, entrenador i coordinador tècnic del Dream Team Anoia.

Per la seva part, l’Almudena Cara va comentar a l’acte de la signatura que “Quan ens van presentar a BUFF® el projecte del Dream Team Anoia vam veure clar que ens hi volíem sumar, ja que està molt alineat als nostres valors i a la nostra proposta social CARE MORE, en la que recollim el compromís a la comunitat, promovent un estil de vida saludable i actiu a l’aire lliure a la vegada fomentant una comunicat inclusiva, col·laboradora i amb oportunitats per a tothom. Esperem que el que ha iniciat el CE Anoia amb la creació d’aquest equip inclusiu sigui el camí que vulguin seguir altres entitats esportives”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*