Inici Societat El Bruc vol recuperar els serveis del consultori previs a la pandèmia

El Bruc vol recuperar els serveis del consultori previs a la pandèmia

COMPARTIR

Els recents canvis en l’assistència sanitària al consultori local del Bruc han tornat a aixecar les crítiques de l’oposició al govern municipal i del govern cap al Departament de Salut. El Bruc vol recuperar els serveis assistencials que tenia abans de la pandèmia i el govern municipal assegura que tenia el compromís de la Generalitat per fer-ho.

Segons un comunicat de l’Institut Català de la Salut, “arran d’alguns contratemps i canvis imprevistos en diferents serveis sanitaris i circuits vinculats amb la disponibilitat de professionals assistencials de l’ABS d’ Esparreguera” s’ha canviat el metge assignat a la població adulta del municipi, que presta visites els matins dels dies laborables.

El motiu és que l’equip directiu de l’ABS Esparreguera està treballant en la reorganització de serveis sanitaris tenint en compte la propera obertura del nou Consultori Local d’ Atenció Primària a Collbató prevista pel dia 1 de febrer. El Bruc recuperarà una tarda a la setmana del servei de pediatria, mentre el nou consultori de Collbató en tindrà durant quatre matins a la setmana.

L’oposició creu que el govern municipal “ha de demanar explicacions”

Els grups de l’oposició -Junts pel Bruc, Unitat pel Bruc i EBET- recorda que “hem hagut de suportar importants retallades en atenció i prestacions, l’incompliment d’horaris i serveis, el tancament del centre durant molts mesos, i comencem l’any amb la desagradable sorpresa que a molts bruquetans i bruquetanes, sense avis previ, els han canviat de metge i el que és més greu, de CAP, de manera que a partir d’ara s’han de desplaçar a Esparreguera”.

Si bé reconeixen que la competència no és municipal, l’oposició recorda al govern del Bruc que “té l’obligació de vetllar pels drets i defensar els interessos dels ciutadans” i que el ple municipal va aprovar una moció en defensa de les cobertures sanitàries el passat estiu malgrat el vot contrari del govern de Bruc Viu-ERC.

L’oposició considera que “el Consistori ha de demanar explicacions a qui correspongui, oposant-se als canvis que puguin portar-los perjudicis i tot això s’ha de fer juntament amb una informació constant a la població”. Recorden que actualment el Bruc té una població de més de 2.100 habitants, “amb molta població de persones grans i sense mitjans de transport que els permeti desplaçar-se a altres municipis, i encara que es disposi de mitjà de transport, no té cap lògica aquest canvi que suposa un greuge per moltes famílies del Bruc, tant del nucli, les Urbanitzacions i les Masies. Cal que tota la gent del Bruc tingui el metge al Bruc, com sempre, sense haver-se de desplaçar ni a Esparreguera, ni enlloc”.

El govern municipal reclama recuperar els serveis previs a la pandèmia

Per la seva banda, l’Ajuntament del Bruc exposa a que “no acceptem la reducció de l’atenció mèdica a un metge en horari de matí” i recorda que “des d’abans del inici de la pandèmia, hem expressat amb prou claredat que calia recuperar els serveis mèdics i sanitaris que teníem i que vam veure reduïts en el context de la pandèmia”.

El govern municipal exigeix tenir dos metges amb horari d’atenció al Bruc i afegeix que “és inacceptable dir-li a la població que pot triar un altre metge a Collbató o a Esparreguera, amb el que aquesta opció suposa d’haver-se de desplaçar per rebre atenció mèdica, especialment per a persones que no tenen mitjans propis de transport”. També reclamen que el servei de pediatria “sigui adequat a les necessitats de les famílies del Bruc”.

El govern municipal considera “inacceptable que el Govern redueixi la prestació de serveis sanitaris a la nostra població” i més encara “amb una actitud de fets consumats i unilaterals”. El govern municipal d’ERC explica que “com li vam comunicar a la Consellera [de Salut, Alba Vergés] i com repetides vegades li hem dit a les autoritats sanitàries, rebutgem aquest model de gestió sanitària que ens volen imposar i que, a més, en cap moment han negociat amb aquest Ajuntament”.

El comunicat del govern conclou advertint que “utilitzarem tots els mitjans al nostre abast per restablir els serveis sanitaris anteriors a la pandèmia tal i a exigir que es faci efectiu el compromís que vam obtenir de les autoritats sanitàries el darrer mes de desembre”.

1 COMENTARI

  1. Fins que no surtin els veïns del Bruc per TV3, RAC1 i Catalunya Ràdio a queixar-se, els que manen no faran res de res. La Verges, els directors Generals de Sanitat i els que pengen a darrere, no fan res més què anar a fer-se la foto i el típic discurset ple de promeses falses.
    Abans la paraula donada anava a missa, ara aquesta colla mediocre de polítics i càrrecs a dit, no saben que és això.

FER UN COMENTARI

*