Inici Societat El Bruc rep l’avantprojecte de la nova pista coberta

El Bruc rep l’avantprojecte de la nova pista coberta

COMPARTIR

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament del Bruc l’Avantprojecte de la nova pista coberta municipal, un equipament que se situarà a la zona esportiva, ubicada en paral·lel a la carretera B-111 i a una cota intermèdia, que permetrà una fàcil accessibilitat des de l’aparcament actual i la carretera.

El projecte està situat en un àmbit de valor paisatgístic del Pla Especial de Protecció de la Muntanya de Montserrat i per això s’ha considerat d’especial rellevància la resolució de les necessitats del programa tot respectant el caràcter i condicions actuals del lloc.

En aquest sentit, es tractarà de minimitzar l’impacte visual del volum de la nova pista coberta i de l’aparcament sobre el paisatge, utilitzant la topografia i la vegetació com a principals eines de projecte, sense afectar la vegetació existent, situada a la part oest de la parcel·la.

Fases de la construcció

Per tal de facilitar la viabilitat del projecte s’ha proposat l’execució de la nova pista per fases. Es començarà pels moviments i contenció de terres i l’execució de la pista, incloent-hi els elements de fonamentació de la coberta i l’adequació de l’entorn.

La segona fase consistirà a executar la coberta i el tancament de la part superior dels laterals amb policarbonat. A la tercera es durà a terme un petit camp fotovoltaic sobre la coberta. Durant la quarta fase es construirà l’edifici de vestidors amb un porxo d’accés a la pista, i en la cinquena i última fase es faran els tancaments de les façanes de la pista.

La coberta es proposa amb una estructura d’encavallades de fusta laminada, un material de baix impacte ambiental, reciclable i adient pel tipus de programa i entorn. La coberta amb lluernes permet el màxim aprofitament de la llum natural i, sumant-hi les plaques fotovoltaiques, s’aconseguirà un edifici amb un consum energètic quasi nul.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*