Inici Societat El Bruc i Masquefa passen dilluns a la fase 1 de la...

El Bruc i Masquefa passen dilluns a la fase 1 de la desescalada

COMPARTIR

El Bruc i Masquefa, que pertanyen a la regió sanitària de Barcelona, passaran dilluns a la fase 1 de la desescalada. La resta de la comarca de l’Anoia pertany a la regió sanitària de la Catalunya central, que ja va entrar a la fase 1 el passat 1 de maig. Així, durant la setmana vinent tota la comarca estarà en aquesta fase de la desescalada, que arriba amb algunes novetats aplicables arreu del territori.

En el passeig amb infants, ja no hi ha la limitació d’un únic adult com a acompanyant. Com en cas de les trobades familiars, el límit per a les passejades és de 10 persones. En el cas dels municipis de menys de 10.000 habitants queden suprimides les franges horàries de passeig per diferents tipus de població. En aquest cas, a la comarca queda exclosa Santa Margarida de Montbui, que tot i tenir menys de 10.000 habitants te una densitat superior als 100 habitants per quilòmetre quadrat. Als municipis més grans es mantenen les franges horàries. Una altra de les novetats que s’apliquen a tota la comarca és que es podran fer obres en habitatges o espais on hi hagi persones sempre que es respecti la distància de seguretat.

Què es podrà fer a la fase 1?

La limitació d’obertura en establiments de fins a 400 metres quadrats continuarà vigent però es permetrà que els de major extensió puguin “delimitar espais” d’aquesta superfície màxima per poder obrir amb una limitació del 30% de l’aforament.

Com ja estava previst, en aquesta fase es permet el contacte social en grups reduïts de persones que no siguin vulnerables ni tinguin patologies prèvies. Es podran fer trobades de fins a 10 persones a domicilis particulars però també al carrer o en terrasses de bars i restaurants, que podran obrir amb un aforament del 50%.

Les persones que viuen a la mateixa casa podran viatjar juntes en cotxe i ocupar-ne totes les places. S’haurà de garantir sempre que sigui possible el teletreball i els ajuntaments podran autoritzar mercats a l’aire lliure amb limitacions. També podran obrir biblioteques i museus –amb restriccions- i els establiments turístics i hotels, sense poder utilitzar les zones comunes.

A més, es podrà viatjar a segones residències sempre que es troben a la mateixa àrea autoritzada.

FER UN COMENTARI

*