Inici Societat El Bruc inaugura el primer espai públic dedicat a Nativitat Yarza, la...

El Bruc inaugura el primer espai públic dedicat a Nativitat Yarza, la primera dona alcaldessa de Catalunya

COMPARTIR
D'esquerra a dreta, l'alcaldessa del Bruc, Bàrbara Ortuño; el coautor de la biografia de Yarza, Isidre Surroca i Imma Ribes, de l'AFA del Bruc. Foto: Pere Poch.

El Bruc va inaugurar oficialment dissabte el carrer que va dedicar el 2019 a Natividad Yarza, la primera dona alcaldessa de Catalunya. Es tracta del primer espai públic del país dedicat a Yarza, que va ser escollida alcaldessa de Bellprat a les primeres eleccions municipals de la Segona República, el 1934, i va exercir com a mestra en molts municipis de l’Anoia.

Enguany es commemora el 150è aniversari del seu naixement i el Bruc ha organitzat un cap de setmana d’activitats per reivindicar la figura de Natividad Yarza. Ajuntament, AFA de l’escola, El Bruc amb la Cultura i la Biblioteca Verge de Montserrat han sumat forces en un programa d’actes que es va iniciar divendres amb la presentació del llibre “Nativitat Yarza, primera alcaldessa de Catalunya”, obra d’Isidre Surroca i Antoni Dalmau, editat per la Fundació Josep Irla.

L’endemà dissabte, després de la col·locació de la placa Nativitat Yarza al seu carrer es va inaugurar l’exposició Nativitat Yarza 150 anys del seu naixement a la Biblioteca del Bruc. Al vespre es va fer una lectura dramatitzada de l’obra de teatre “La Primera” de David Pintó i Joan Valentí a partir de la biografia d’Isidre Surroca i Antoni Dalmau. Finalment, diumenge es va projectar el documental “Doña Nati” dirigit per Òscar López.

 

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*