Inici Societat Les botigues museu de Calaf guanyaran un nou establiment

Les botigues museu de Calaf guanyaran un nou establiment

COMPARTIR

El 4 de febrer del 2018, en el marc dels actes de la Festa Major de Santa Calamanda, l’Ajuntament de Calaf va donar el tret de sortida al projecte museístic de “Les botigues antigues de Calaf, un tresor recuperat”. Aquesta aposta turística consisteix en la recuperació de les antigues botigues de la plaça Gran com a petits museus i convidar a fer un viatge al passat revivint com era el comerç a principis del segle XX.

El 2018, les botigues van rebre la visita 1.709 persones d’arreu de Catalunya – sense comptar els 500 assistents a la obertura de les primeres 4 botigues i els 300 assistents de la inauguració -. Aquest 2019, la xifra de visites ha augmentat fins a 2.323 al llarg de l’any, el que suposa un creixement del 36%.

La majoria de visitants, un 80% provenen de la província de Barcelona, en concret de les comarques de l’Anoia, el Barcelonès, Osona i el Baix Llobregat. A més, un 54% són persones jubilades i venen en grup, a través d’agrupacions i entitats que realitzen sortides organitzades.

L’objectiu del projecte de les botigues és continuar creixent i per això, està previst obrir una nova botiga. Aquesta serà el Ferrer de Tall, ubicada al carrer Sant Antoni del casc antic de Calaf.

De moment, s’ha fet l’entrega de les claus i està previst començar a fer-hi les obres de rehabilitació i adaptació. Un dels valors afegits d’aquest nou espai, serà que també es podrà visitar la casa i així saber com vivia una família calafina de classe treballadora en aquella època.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*