Inici Destacats Els botiguers de Nou Centre creuen que la Conca d’Òdena no té...

Els botiguers de Nou Centre creuen que la Conca d’Òdena no té prou població per a més supermercats

COMPARTIR

L’associació Nou Centre, que aplega el sector comercial del nord d’Igualada, creu que no s’estan avaluant totes les repercussions comercials que tindrà l’increment de superfície de venda comercial que suposarà l’obertura d’un supermercat Esclat a l’antiga Vives Vidal i, també, d’un supermercat Consum als baixos de la nova promoció d’habitatges que s’està edificant a Cal Font.

El supermercat Consum, amb 1.278 metres quadrats, i l’Esclat, amb 3.900, augmentaran en més de 5.000 metres quadrats la superfície comercial de la capital de l’Anoia, com alerten des de l’entitat comercial.

Nou Centre, a través d’un comunicat, considera que «ni Igualada ni la Conca d’Òdena en el seu conjunt tenen la quantitat de consumidors potencials necessària, ni tampoc hi ha previsió d’un creixement demogràfic important a mitjà termini, que aporti prou consumidors per tots els comerços i supermercats que hi ha al conjunt de la Conca d’Òdena i, per tant, pels nous hipermercats que s’estableixin a la ciutat».

L’entitat comercial es fa diferents preguntes sobre com poden afectar aquestes noves obertures al teixit comercial de la ciutat: «quines conseqüències tindrà doncs aquesta ampliació del la superfície comercial per al petit comerç especialitzat i de proximitat? Com afectarà als supermercats petits/mitjans com ara Supermas i Sebastian, entre altres, o al mateix mercat municipal de la Masuca, ja avui amb moltes parades buides? Sabem que a curt termini aquestes grans superfícies crearan llocs de treball però, hem tingut en compte quin serà el cost real de l’operació a mitjà termini per el comerç actual de la Conca?»

FER UN COMENTARI

*