Inici Destacats Els botiguers de Montbui lamenten que FirAnoia coincideixi amb la Fira de...

Els botiguers de Montbui lamenten que FirAnoia coincideixi amb la Fira de la Multicultura, que ‘mai ha canviat de data’

COMPARTIR

La Unió d’Establiments de Montbui (UEM) ha qüestionat, a través d’un comunicat, que la fira multisectorial FirAnoia es celebri el proper cap de setmana, coincidint amb la Fira de la Multicultura i el Comerç. Per als botiguers montbuiencs, la fira es celebra des de 1996 “el primer diumenge de maig, mai s’ha canviat la data” i reivindiquen que “es tracta de la fira més consolidada i amb més ressò que celebra el municipi, juntament amb la seva Festa Major”.

Des de la UEM afegeixen que “muntar una fira d’aquestes característiques, porta temps, diners, esforços i sobre tot il·lusions, i fa més de 20 anys que lluitem perquè tingui un forat dins del calendari de la gent del poble i la comarca en general” i expliquen que l’Ajuntament afegeix el primer diumenge de maig al calendari dels dies festius d’obertura comercial, a proposta de la UEM, per ampliar i complementar l’oferta comercial que proposa la fira. A més, en aquesta edició es recupera -divendres al vespre a Mont-Àgora, la desfilada dels comerços, amb la participació d’una vintena d’establiments.

La Unió d’Establiments de Montbui es defineix com “una entitat petita, però amb un gran capital humà que s’implica i col·labora amb les accions pròpies del municipi” i considera necessari “mirar més allà del propi terme municipal”. Per als botiguers de Montbui, el món digital i global fa que sigui necessari “pensar d’una altra manera i crear sinergies”, i remarquen que “cal tenir-nos presents uns als altres i així poder fer arribar les nostres propostes a tothom”.

El comunicat de la UEM convida a “reflexionar sobre quin tipus de comerç volem a la comarca, si no treballem junts i ens coordinem mai aconseguirem convertir-nos, cadascú dins de les seves possibilitats, en un comerç de referència”.

Les dates de FirAnoia

La fira multisectorial d’Igualada es celebra enguany del 4 al 6 de maig. Des del canvi de model de FirAnoia i el seu trasllat als mesos de primavera-estiu, Fira d’Igualada ha organitzat l’esdeveniment en diferents dates i no ha fixat les dates al voltant de cap dia o mes concret, buscant especialment no coincidir amb altres cites similars a ciutats veïnes.

FER UN COMENTARI

*