Inici Destacats Alguns botiguers, contra la distribució de la Fira de Nadal d’Igualada

Alguns botiguers, contra la distribució de la Fira de Nadal d’Igualada

COMPARTIR

La tradicional fira de Nadal d’Igualada va incorporar l’any passat com a novetat unes casetes, que es van ubicar en una única doble filera -donant-se l’esquena entre elles- al centre de la Plaça de l’Ajuntament. La valoració de la ubicació no va ser gaire satisfactòria per part dels expositors i, enguany, s’ha optat per distribuir les casetes en conjunts de dues o tres en algunes places i carrers del centre. La fira, organitzada conjuntament per l’ajuntament, Fira d’Igualada i la comissió de festes del barri de la Font Vella, ha doblat enguany el nombre d’expositors fins superar la quarantena, 22 dels quals en casetes de fusta. La fira té lloc els tres primers caps de setmana de desembre.

Manca de visibilitat

Kilian Tomàs, que regenta un estanc a la Plaça de l’Ajuntament, lamenta que la nova disposició de les casetes “tapen comerços i redistribueixen el trànsit de gent” de manera que no arriba a passar per davant d’alguns establiments.

Segons Tomàs, hi ha una vintena de botiguers en la mateixa situació, a la Plaça de l’Ajuntament o a la Plaça Pius XII. Assegura que “vam intentar dialogar i no ens van fer cas” i que han presentat dues instàncies a les que no han rebut resposta encara.
Tot i això, el botiguer remarca que “qualsevol iniciativa per incrementar l’afluència de gent és benvinguda, i més per Nadal”, però lamenta que “hi haurà una sèrie de comerços que per visibilitat i accés podem tenir un descens en la nostra facturació”.

L’Ajuntament farà valoració

Des de l’Ajuntament d’Igualada, el regidor de Qualitat Urbana, Jordi Pont, reconeix que hi ha “dues instàncies de dos comerços concrets” i justifica els canvis en la disposició de les casetes perquè “la disposició de l’any passat no va acabar d’agradar tothom”.

Pont explica que enguany han optat per agrupar les casetes deixant passadissos “i les hem separat al màxim de les botigues, amb arbres pel mig”. Tot i això, el regidor reconeix que “quan posem un element a la via pública sempre hi ha gent que se sent perjudicada”.

Igualment, Pont assegura que faran una valoració global al final de la campanya de Nadal incloent-hi el que diguin els comerços: “els escoltarem i valorarem les opinions en el seu conjunt”.

La Fira de Nadal inclou parades de productes artesans, regals i ornaments nadalencs i gastronomia. A l’entorn de la fira es fan tallers i activitats infantils, així com actuacions musicals.

La fira s’afegeix a altres apostes de la capital de l’Anoia per la campanya nadalenca, com la pista de gel de la Plaça de Cal Font o el nou cinema que obrirà portes el proper dia 15 de desembre.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*