Inici Destacats La Botifarrunner omple de corredors els paratges de La Llacuna

La Botifarrunner omple de corredors els paratges de La Llacuna

La Botifarunner va aplegar uns 250 participants. Foto: Marc Jòdar.

El passat 24 de febrer va tenir lloc la 11a edició de la Botifarunner, la popular cursa de muntanya de La Llacuna. A les 10 es va donar el primer tret de sortida i els boscos de La Llacuna es van omplir de corredors, voluntaris i curiosos. En arribar a la plaça, com sempre, un entrepà de botifarra esperava als corredors, així com una cervesa artesana elaborada per a l’ocasió, de la mà del productor local Màger Brew. A més a més, els participants podien gaudir d’una massatge ofert per fisioterapeutes i gaudir del bon temps i el sol que van acompanyar la jornada.

Com en l’edició passada, aquest any van tenir lloc dues curses, la clàssica de 22 km i 1000 m de desnivell i la ràpida, d’11 km i 450 m. A la clàssica, el corredor més ràpid va ser Pol Rodríguez Salvador del Club Atletisme Olesa (01:47:25), seguit de Ramon Nicolas Sanchez Fernandez (Runners Montbui, 01:48:12) i de Gerard Martinez Rodes (Ski Club Camprodon, 01:49:19). El podi femení el van ocupar Marta Muixí Casaldàliga (Koala’s Team, 02:11:56), que ocupava la primera plaça per tercera vegada, Paula Espinach Carbo (02:24:40) i en tercer lloc Núria Quiroga Bayo (02:27:14), habitual també al podi de la Botifarunner. Les primeres places a la categoria de veterans van ser per Mans Sella Marcet (Koala’s Team, 02:22:54) i Ana Ruiz Castro (02:46:31). El podi local va ser enguany per Guillem Pujó Rovira (Centre Excursionista de La Llacuna, 02:05:34) i Anna Albet Palau (03:06:11). A la cursa ràpida, el primer en completar el recorregut va ser Gerard Carbonell Rovira (Beerrunning Mediona, 00:55:24), que ja va ser segon classificat en l’edició anterior, seguit d’Esteve Casas Ros (ACE Bombers Barcelona, 00:57:29) i d’Enric Ibáñez Cano (Castillo Athletic Group, 00:58:19). En la categoria femenina, la corredora més ràpida va ser Georgina Gabarró Morente (UEC Anoia, 01:04:07), seguida de Vinyet Noguero Planas (Atletes VNG – C.E. Deporunners, 01:04:31) i Rosa Maria Nieto Zamora (Matxacuca, 01:13:19). Els veterans més ràpids van ser Joan Munts Corominas (Collbaix Celler El Molí, 01:00:35) i Conny Baake (Vinya Runners, 01:18:01); i en la categoria juvenil, novetat d’aquesta edició, va pujar al podi Foix Montaner Ràfols (Esportiu Penedès, 01:20:41). El podi local masculí va ser encapçalat per Josep Beumala Busquet (01:02:30), seguit de Jordi Domènech Martorell (01:12:26) i Carles Torelló Martin (01:14:20). El femení el completaren Irene Jódar Garcia en primer lloc (01:36:04), Sandra Vallès Soler (01:37:15) i Cristina Jaén Segarra (01:37:16).

L’organització vol agrair a tots els participants la seva confiança. I a tots els voluntaris i persones que col·laboren de manera desinteressada, i que any rere any fan possible la cursa, agrair-los el seu entusiasme i la seva dedicació.