Inici Destacats Bona rebuda del Sínode per l’Esperança entre els fidels anoiencs

Bona rebuda del Sínode per l’Esperança entre els fidels anoiencs

COMPARTIR

Diumenge passat la Basílica de Santa Maria d’Igualada vivia un esdeveniment d’excepció. El bisbe de Vic havia convocat un instrument de participació per renovar la pastoral de les comunitats i per donar nova esperança a l’Església diocesana en aquesta època de canvi.

Feia 74 anys que no se celebrava un esdeveniment semblant, ara amb una crida a la participació de tots els batejats.

A partir de les deu del matí començava la presentació del Sínode, a càrrec de Mossèn Enric García, rector de Jorba, presentant les raons per participar en l’esdeveniment. A continuació es va intentar projectar un vídeo curt i dinàmic, tot i que va fallar la tècnica i no es va poder visualitzar bé.

Després d’un testimoni de vida cristiana per part d’una noia víctima d’abusos sexuals, Mn. Jaume Casamitjana, vicari episcopal, va preparar als fidels per la celebració de l’Eucaristia. La Basílica de Santa Maria va quedar plena de gom a gom com en les grans ocasions: presidí la Missa Mons. Romà Casanova i concelebraren els rectors de l’Arxiprestat.

Acabada la Missa, Mn. Jaume Casamitjana i Mn. Enric Garcia van presentar el Sínode i el seu funcionament. A cada parròquia es constituiran alguns grups de treball per pregar i aportar idees per a ressituar, redescobrir i rellançar les comunitats cristianes en aquesta època de crisi. Ja molts dels fidels es van apuntar al final de la matinal dominical i aquest mes i el proper s’aniran formant els grups.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*