Inici Llibres “Bona nit, petit estel”, un conte d’autores igualadines per apropar el dol...

“Bona nit, petit estel”, un conte d’autores igualadines per apropar el dol gestacional als infants

COMPARTIR

L’Associació La Capsa dels Records ha editat un conte infantil adreçat als més petits i els seus familiars per continuar en la seva tasca d’acompanyament i suport davant la pèrdua d’un nadó.

El conte “Bona nit, petit estel” escrit per Anna Marsal i il·lustrat per Elisabet Serra busca explicar, reflexionar i acceptar el dol per un nadó, ho fa a través de l’Aran, un nen que té moltes ganes de conèixer la seva germaneta.

El conte se situa en el moment que els pares han d’explicar-li a l’Aran que finalment no podrà ser, i com l’infant i la resta de la família hauran d’afrontar aquesta situació tant complicada entre els seus pares i avis.

“Bona Nit, Petit Estel” també incorpora material pedagògic, on a través de les escoles, els i les professionals puguin treballar aquesta situació o gestionar-la amb casos reals del seu alumnat.

El conte es pot adquirir a través de les xarxes socials habituals de l’associació @lacapsadelsrecords i es presentarà properament en diverses biblioteques. Actualment ja hi ha acordades les presentacions a Igualada aquest dimarts 10 de maig a les 19h i Tordera el proper dia 14 de maig a les 12h.

L’Associació La Capsa dels Records, associació sense ànim de lucre, vol donar visibilitat al dol gestacional, perinatal i neonatal, també anomenat “dol silenciat” i sovint “desautoritzat”. Per fer possible, l’entitat ha entregat més de 1.000 capses a 30 hospitals de tota Catalunya que ajuden tant al personal sanitari com a les famílies que les reben. Les vendes del conte “Bona Nit, Petit Estel” permetran continuar finançant aquesta tasca a favor de les famílies afectades. Aquestes capses sorgeixen de la necessitat, després d’una pèrdua, de generar records dels fills que moren durant la gestació o al cap de poc de néixer.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*