Inici Societat Els Bombers donen per estabilitzat l’incendi forestal de Capellades

Els Bombers donen per estabilitzat l’incendi forestal de Capellades

COMPARTIR

Els Bombers han donat per estabilitzat l’incendi forestal de Capellades. 35 dotacions han treballat durant la nit per fixar el perímetre. Falta per acabar de tancar amb línia d’aigua una part al cap flanc dret del foc. Vuit mitjans aeris s’han incorporat a primera hora d’aquest matí per reprendre les tasques d’extinció, sumant-se a la trentena de dotacions que han actuat de nit. Segons ha explicat el cap d’Intervenció dels Bombers, Ricard Expósito, confien a donar l’incendi per controlat al migdia. A hores d’ara, ha dit, estaria controlat prop del 40% i el 60% estabilitzat. A més, properament, fins i tot es podria donar alguna part com a extingida. Les darreres informacions dels Agents Rurals situen les hectàrees cremades en 52,8.

Malgrat que el migdia, ha recordat Expósito, és l’hora critica i es manté la por a les revifalles, confien en el fet que la davallada dels termòmetres i les possibles precipitacions ajudin. Si tot va bé, ha avançat, fins i tot es podrien retirar algunes dotacions terrestres que estan treballant a la zona on es va iniciar el foc.

A hores d’ara hi treballen una quarantena de dotacions terrestres, entre vehicles d’aigua, logística i comandament, així com una ambulància preventiva. Els mitjans aeris que s’han incorporat a primera hora del matí per donar suport als equips terrestres són 8, entre els quals hi ha helicòpters bombarders i de comandament i avions de vigilància i atac.

A l’interior del perímetre hi ha moltes zones no cremades, motiu pel qual els Bombers han estat molt amatents a la seguretat en la intervenció, per la possibilitat de reproduccions, i han mantingut alguns dels seus efectius realitzant funcions de guaita. Es tracta d’una zona amb molts barrancs i això pot provocar que els bombers quedin atrapats en cas de represa.

Els Bombers han utilitzat maquinària pesada per obrir i eixamplat camins, de forma que les dotacions terrestres tinguin el màxim accés possible a totes les zones del perímetre afectat pel foc. Concentren els seus esforços a poder tancar tot el perímetre amb línies d’aigua, fet que facilitaria el control de l’incendi.

Gemma Aleman / ACN

FER UN COMENTARI

*