Inici Societat Els Bombers apaguen una nova revifalla de l’incendi de la Conca de...

Els Bombers apaguen una nova revifalla de l’incendi de la Conca de Barberà i l’Anoia

COMPARTIR

Els Bombers de la Generalitat han apagat aquest diumenge una petita revifalla de l’incendi de la Conca de Barberà i l’Anoia. La represa s’ha produït pels voltants del migdia a la zona del riu Boix, al flanc dret del foc, i ha cremat fullaraca al perímetre d’una taca verda. Tres dotacions dels Bombers -amb EPAF- han sufocat les flames amb l’ajut d’eines manuals. La setmana passada es va produir una altra revifada a tocar del Castell de Miralles, que també va ser apagada en qüestió de pocs minuts. L’incendi es va donar per controlat fa 15 dies, el dilluns 26 de juliol, però encara no s’ha donat per extingit. Va calcinar unes 1.700 hectàrees a Santa Coloma de Queralt, Les Piles, Pontils, Bellprat, Sant Martí de Tous i Santa Maria de Miralles.

ACN

1 COMENTARI

 1. EL PROBLEMA DELS INCENDIS FORESTALS, ÉS REPETEIX MASSA SOVINT I LA CLASSE POLÍTICA (LOCAL, COMARCAL, VEGUERIAL, NACIONAL …. ) QUE ENS GOVERNA NO DONA SOLUCIÓ.

  El que estigui passant amb efectes més devastadors en Grècia, Turquia, California, no és cap consol. Però és una avís (un més, i van molts) de que “estem jugant amb foc” (i no és una simple exprexssió)

  Ens parlen ara de recuperació, prudència de la ciutadania, que “Déu vulgui” (i aquesta sí és una expressió) que plogui … però NO S’AFRONTA LA CAUSA PRINCIPAL LA L’ESTAT DELS BOSCOS, I LES MESURES DE PREVENCIÓ ADIENTS.

  Com he repetit en anteriors ocasions, el gran problema no és el desencadenant, com una guspira accidental de un vehicle (que fàcilment es pot donar), si no l’estat dels vorals, i particularment els boscos, amb un sotabosc abundant, sec, que facilita la ràpida propagació del foc fins a límits inabastables d’extingir, causant grans pèrdues (forestals, agrícoles, ramaderes, i en ocasions personals, ferits i fins i tot morts) a banda del recursos de prevenció i extinció disposats.

  Crec que si molts propietaris no poden tenir nets els boscos i explotacions, o bé els cedeixen al municipi o comarca, o signen uns convenis de cessió durant anys, al tractar-se de un bé (paisagístic, mediambiental, lúdic) en benefici de la comunitat, que cal preservar.

  Com exemple proper, el conveni pel Teatre de l’Ateneu (ara Municipal) de l’Ajuntament d’Igualada, durant 75 anys crec recordar (en aquell moment era regidor en l’oposició, però els 3 grups municipals vàrem estar plenament d’acord), perquè l’Ateneu Igualadí no podia fer front econòmicament a les mesures de contra-incendis i seguretat en general que calia, i que es van posar en evidència tras el greu incendi de la discoteca Alcalà en Madrid, amb més de 80 morts, l’any 1983). Es va fer una inversió per mantenir obert el teatre, de la qual hem gaudit i continuarem gaudint

FER UN COMENTARI

*