Inici Destacats Bohigas celebra 90 anys elaborant cava

Bohigas celebra 90 anys elaborant cava

COMPARTIR

El celler familiar de Caves Bohigas, situat a Òdena, celebra, enguany, 90 anys com a celler elaborador de cava. Amb motiu de l’efemèride, Caves Bohigas ha organitzat un concert de música en directe el proper 31 de maig (divendres) i altres activitats culturals i d’oci per tal d’apropar la cultura del cava i els seus orígens a tothom.

El concert, a càrrec de la banda de pop i rock Filferro, tindrà lloc a les 8 del vespre, a la capella familiar de Can Macià. Els músics, que són un duet (el Gerard, a la guitarra, i el David, cantant), versionaran els grans clàssics de la història del pop i el rock. És un concert gratuït i obert a tothom, prèvia reserva de plaça (a través del correu electrònic e.salas@bohigas.es).

Els orígens de Caves Bohigas es remunten a finals del segle XIII, quan Pere Moragues i la seva família de viticultors vivien i treballaven les terres de Mas Moragues (actualment, Finca Can Macià). L’elaboració es dedicava, principalment, al consum propi (trilogia mediterrània: pa, oli i vi).

Als segles posteriors, Mas Moragues va anar passant de generació en generació fins que, l’any 1929, Joan Vives va decidir començar a elaborar vi escumós per al seu comerç; en deien xampany. Però, l’any 1936, va esclatar la Guerra Civil i Can Macià va ser ocupada i saquejada, i Joan Vives i la seva esposa Mercè Ciervo van ser afusellats.

Acabada la guerra, el nebot de Joan Vives, Josep Maria Bohigas, va seguir amb el negoci del vi i va iniciar la comercialització del xampany Bohigas, que havia iniciat el seu oncle. Des d’aleshores, el celler ha anat creixent i millorant les seves instal·lacions i tecnologies i, avui, 90 anys més tard, la rebesnéta de Joan Vives, Maria Casanovas Giró, és al capdavant de Caves Bohigas, al costat del seu pare Jordi Casanovas Bohigas.

Xifres de producció i vendes

Actualment, a la finca de Can Macià d’Òdena (200 hectàrees), se li afegeix la finca de Can Batllevell (Gelida, Alt Penedès), també de la família, amb 30 hectàrees de vinya. Caves Bohigas produeix, a l’any, 500.000 ampolles: 450.000 de cava i 50.000, de vi. El celler és present a 19 països de tot el món i el negoci a l’estranger suposa el 80% del total de les vendes. Per al mercat exterior, i des de fa gairebé 20 anys, Bohigas forma part de Terra Nostra de Vinos, un consorci format per cinc cellers de diferents denominacions d’origen.

Per països, els EUA són el principal comprador de Bohigas, amb el 26% de la quota de mercat, seguit de Bèlgica, que ocupa la segona posició, amb un 25%, i Espanya, que se situa al tercer lloc, amb un 20% de la quota.

Com a novetat destacada, el 2018, Caves Bohigas ha obert mercat a l’Àsia i ha venut per primera vegada els seus productes a Tailàndia i Filipines.

A més, la marca ha rebut nombrosos reconeixements internacionals, que valoren, principalment, la qualitat exquisida dels seus productes. El 2018, els rotatius Wall Stret Journal i The Washington Post van destacar Bohigas als seus articles Can Spanish Sparkling Compete With Champagne? (“Pot competir el cava espanyol amb el xampany”, 21/09/2018) i 5 bottles of bubbly, all $20 or less, that promise to add holiday sparkle (5 ampolles d’escumosos per 20 dòlars o menys que aportaran brillantor nadalenc, (7/12/2018).

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*