Inici Societat El Bisbat de Vic reorganitza les parròquies d’Igualada

El Bisbat de Vic reorganitza les parròquies d’Igualada

COMPARTIR

La ciutat d’Igualada reorganitza l’atenció pastoral de les seves tres parròquies principals. En uns recents nomenaments, el Bisbe de Vic introdueix canvis en el repartiment de tasques de la jerarquia eclesiàstica a la capital de l’Anoia.

Mn. Francesc Xavier Bisbal i Talló, nascut a Igualada l’any 1982, nomenat rector de les parròquies de Santa Maria i de la Sagrada Família i moderador de la “cura pastoral” de l’equip que portarà les dues parròquies

Mn. Eduard Flores i Serradell, nascut a Ripoll l’any 1982, nomenat rector “In solidum” (compartit) de les parròquies de Santa Maria i la Sagrada Família. Quan es nomenen rectors “in solidum”, segons el dret canònic, significa que el Bisbe encomana a diversos sacerdots, de manera solidària, diverses parròquies, assenyalant a un que “sigui el director de la cura pastoral, que dirigeixi l’activitat conjunta i respongui d’ella davant el Bisbe”, tasca que queda encomanada a Mn. Xavier Bisbal. Actualment Mn. Eduard era vicari de la parròquia de Santa Maria.

Mn. Pere Roig i Canton (Igualada, 1955), nomenat diaca al servei de les dues parròquies, Santa Maria i la Sagrada Família.

Mn. Josep Massana i Cortina (Calders, 1942) queda rellevat com a rector de la parròquia de Santa Maria -tasca que ocupava des de 2008 quan va substituir a Mn. Salvador Mundó i Roviró- i roman com a rector de la parròquia de Ntra. Sra. de la Soledat, del qual n’és rector des de l’any 2000, quan va substituir al finat Mn. Joaquim Font i Gassol.

A tenir present, a més, que els dos rectors Mn. Xavier i Mn. Eduard també queden responsables de les parròquies de Maians i Castellfollit del Boix (Mn. Xavier amb l’assistència del Sr. Carles Martí i Pons i la Sra. Margarida Gomila i Pons en l’exercici de la cura pastoral.) i de Castellolí, Òdena i l’Espelt (Mn. Eduard).

En l’àmbit comarcal, Pares Miquel Guillén Peña i Rigoberto Díaz Villanueva, josefins, són nomenats -respectivament- rector i vicari de les parròquies de Sant Salvador de Bellprat i Sant Cristòfol de Fillol.

En l’àmbit diocesà, Mn. Pere Oliva March (Igualada, 1961), dirigirà, dotat amb les facultats pròpies del rector, l’activitat pastoral de les parròquies de Santa Maria de Folgueroles, Sant Romà de Sau, Sant Esteve de Tavèrnoles i Santa Maria de Vilanova de Sau, amb la participació de Mn. Joan Tió i Vilardell en l’exercici de la cura pastoral. Mn. David Compte i Verdaguer (Sant Martí de Tous 1973), administrador parroquial de les parròquies de Sant Jaume d’Alboquers, Sant Andreu d’Oristà, Sant Feliu Sasserra i Santa Maria de La Torre d’Oristà. També que Andreu Figueras, és secretari particular del senyor Bisbe; Carme Sàez, és coordinadora diocesana de Vida Creixent i Josep Martínez, nou ecònom diocesà.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*