Inici Societat El Bisbat de Vic presenta el Sínode Diocesà a Igualada

El Bisbat de Vic presenta el Sínode Diocesà a Igualada

COMPARTIR

El proper diumenge, dia 1 de desembre, el Bisbat de Vic presentarà el Sínode Diocesà a l’arxiprestat de l’Anoia-Segarra, en un acte obert al públic i en el qual hi és convidat tothom.

L’acte de presentació del Sínode consta de diverses parts. A partir de les 10:00 del matí, a la Basílica de Santa Maria d’Igualada es durà a terme la primera part de la presentació, amb un vídeo explicatiu i diverses intervencions. Tot seguit, a les 11:30 hores, el bisbe Romà Casanova presidirà una missa a la basílica com a moment central i, per a acabar, se celebrarà la darrera part de l’acte de presentació del Sínode, amb més intervencions i un piscolabis per a tots els assistents.

Sínode Diocesà

Un Sínode Diocesà és una assemblea eclesial extraordinària convocada pel bisbe i oberta a la participació de tota la comunitat cristiana (laics, mossens i religiosos), sense cap exclusió, per a discernir, escoltant l’Esperit Sant, els reptes pastorals que es presenten avui a l’Església. En el cas concret de Vic, i davant d’un “moment de grans transformacions socials que afecten de ple a l’Església”, el bisbe Romà ha considerat convenient convocar un Sínode per a discernir junts la voluntat de Déu per a la diòcesi de Vic i per a afrontar la transmissió de la fe en el moment actual. Cal “canviar la manera de relacionar-nos i comunicar-nos (…) canvis profunds en la nostra ment, en el nostre cor, en la nostra organització, per a ser més fidels a la vida i missió que Déu ens confia”. L’objectiu principal del Sínode és, per tant, “poder prendre les decisions pastorals més conformes al voler de Déu per a la nostra Església diocesana”.

El Sínode, que se celebrarà en els propers tres anys, porta per títol “Sínode per l’esperança”. A més de les aportacions de tots els fidels de la diòcesi, està previst escoltar el parer d’experts en els diferents temes i realitats, així com la veu de persones no creients.

Suspensió de misses a Igualada i Arxiprestat

Amb motiu de la presentació del Sínode es suspenen les següents misses a Igualada: 10 del matí, Mare de Déu de Fàtima; 11 del matí al Roser (Soledat) i Ntra. Sra. de Montserrat; 2/4 de 12 del migdia, Frares Caputxins; 12 del migdia, Sagrada Família i Santuari de la Mare de Déu de la Pietat i 2/4 d’1, Santa Maria. A la resta de parròquies de l’Arxiprestat (sector Anoia) no hi haurà missa aquest diumenge.

Paraules dels rectors d’Igualada

Els rectors de les parròquies d’Igualada, Mns. Massana, Bisbal i Flores han publicat el següent escrit al Full Dominical convidant a la participació al Sínode: “tots sentim a vegades una insatisfacció de com caminem els cristians en aquest tombant de la història. La llista de problemes, de queixes i de realitats estèrils és llarga, tant del context que ens toca viure, com de la nostra situació en l’interior de les comunitats. Experimentem progressivament una gran pobresa: no connectem amb el present i manquen relleus per portar la torxa de Crist al segle XXI. Som una comunitat de comunitats que és la diòcesi de Vic, l’Església catòlica estesa al llarg de les nostres comarques. Hereus d’una llarga història, amb les seves llums i ombres, amb un present ple de limitacions però sense oblidar que seguim essent portadors de l’Evangeli, la bona nova per totes les generacions. Quan hi ha problemes en una família, en una empresa, en un col·lectiu… Quan la situació ens supera, el millor és asseure’ns i parlar. I com que som cristians, també pregar i demanar que l’Esperit posi llum a les nostres foscors. Aquesta és la intuïció que ha tingut el Senyor Bisbe al convocar el Sínode Diocesà. Sínode significa caminar junts: preguem i parlem de com podem viure amb Esperança el present i com podem portar Esperança als nostres contemporanis. De com podem sortir de l’esterilitat i del pessimisme, de quines coses noves hem de fer, de quines hem de canviar i de quines potser hem de deixar de fer… Per això ens hem de posar en camí i caminar junts. Potser ens fa mandra, tenim mil coses al cap, som escèptics, però l’ocasió creiem que s’ho mereix. Donem una nova oportunitat a l’Esperit que tot ho renova. Obrim el cor!. Per això diumenge vinent 1 de desembre som convocats a participar de la presentació del Sínode Diocesà a la Basílica de Santa Maria a partir de les 10 del matí”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*