Inici Societat El Bisbat de Vic assegura l’estructura del que havien de ser els...

El Bisbat de Vic assegura l’estructura del que havien de ser els locals parroquials de Vilanova

COMPARTIR

Després de moltes converses i reunions amb els responsables del Bisbat de Vic, l’Ajuntament de Vilanova del Camí ha aconseguit un compromís en ferm de l’església per fer el tancament del que havien de ser els nous locals parroquials. Una obra que va començar fa 9 anys, que va quedar inacabada, i que s’ha anat degradant amb el temps. Les obres per fer el tancament d’aquesta estructura han començat aquest dilluns.

L’ajuntament va rebre fa uns dies una carta del Bisbat, on també s’hi adjuntaven uns plànols, en la qual s’explicava que aquest mes de juny es procediria al tancament de l’estructura tal i com havia requerit l’ordre d’execució incoada per l’ajuntament. L’obra consistirà en l’aixecament d’un mur de totxana de 2 metres d’alçada, acabat amb arrebossat de morter i pintat amb pintura plàstica. En el document també s’especifica que es deixarà una porta metàl·lica per accedir a l’estructura i fer-hi el manteniment corresponent.

L’Alcaldessa Noemí Trucharte ha explicat que fa mesos que mantenien converses amb el Bisbat i que l’Ajuntament fins i tot va incoar un expedient d’ordre d’execució per exigir el tancament de l’estructura: “Des del govern vilanoví considerem que l’estructura s’ha anat degradant amb el pas del temps i suposa un perill per a la ciutadania però sobretot per als més petits. A més a més cal tenir en compte, continua dient l’alcaldessa, que aquesta estructura està en un espai, la plaça del Mercat, al mig del nucli urbà, amb molta afluència de gent molt important i on es fan moltes activitats”.

Noemí Trucharte també ha afegit que fa setmanes que també mantenien converses amb els responsables del Bisbat per demanar l’arranjament de la teulada de l’església. “Teníem constància”, diu l’alcaldessa, “que hi ha teules que estan malmeses i que suposen un perill per a la ciutadania. De fet, explica Trucharte, la Policia Local i els Bombers ja van fer una actuació urgent per reparar el perill immediat que suposava”.

L’alcaldessa valora amb satisfacció les notícies que arriben des del Bisbat “fruit de la insistència i la pressió que hem exercit des del govern municipal”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*