Inici Cultura La Biblioteca de Vilanova del Camí tanca el 2019 amb una mitjana...

La Biblioteca de Vilanova del Camí tanca el 2019 amb una mitjana de més de vuitanta visites diàries

COMPARTIR

Fa només uns dies que la Biblioteca de Vilanova del Camí ha estrenat nous punts de lectura, per cobrir amb la necessitat d’ampliar aquests espais per als usuaris adults. I és que l’equipament -amb divuit anys de vida en l’actual ubicació- continua rebent milers de visites anuals, concretament 22.843 l’any 2019, segons la darrera memòria publicada.

La Biblioteca de Vilanova del Camí, que pertany a la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, ha rebut al llarg de 2019 una mitjana de 83 visites presencials diàries. A més, ha registrat una mitjana de 18 serveis de préstecs diaris i 18 més de servei d’Internet i wifi.

Una altra dada interessant és la xifra de carnets anuals. Actualment hi ha 4.507 persones amb carnet de biblioteca, tot i que no significa que siguin totes igual d’actives, com reconeix la bibliotecària Teresa Mas. Però encara es fan carnets nous cada any. El 2019, concretament, 175 persones es van fer el carnet per primer cop.

Des de la Biblioteca de Vilanova del Camí posen també especial atenció a les visites escolars organitzades. El 2019 se’n van fer un total de 32, la majoria de primària (que van ser 24), seguides de les d’educació infantil i de les de secundària, i amb la participació total de 727 alumnes.

Una altra de les activitats molt consolidades és el Club de lectura, del qual l’any 2019 es van fer 8 sessions.

Pel que fa al fons documental el 2019, com us explicàvem fa només uns dies, ha estat un any de canvis per a la biblioteca. Es va començar donant de baixa un total de 7.000 documents obsolets, en mal estat físic o bé desfasats. Per altra banda, gràcies a dues subvencions de la Generalitat i al pressupost municipal s’han comprat molts documents que han permès renovar la col·lecció i disposar d’un fons actualitzat i atractiu. A més, amb el Programa Complementari de Reforma i Millora d’Equipaments Locals de la Diputació de Barcelona es va adquirir l’aparell d’autopréstec i es va poder contractar personal extern per dur a terme la tasca de xipar tot el fons, la qual cosa va permetre mantenir la biblioteca oberta durant el procés, en tan sols un mes i amb un mínim de molèsties per als usuaris.

En aquests moments hi ha 31.820 llibres al fons documental, 1.855 enregistraments sonors, 2.856 enregistraments de vídeo, 692 fons electrònics i 135 fons d’altres tipus de materials. El 2019 s’han ingressat en total, 1.762 documents al fons.

Al llarg d’aquest any l’equipament espera poder dur a terme noves actuacions que permetin una millora en la distribució del fons.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*