Inici Cultura La biblioteca de Vilanova del Camí fa balanç del 2020, amb una...

La biblioteca de Vilanova del Camí fa balanç del 2020, amb una reducció de visites per la pandèmia

COMPARTIR

La Biblioteca de Vilanova del Camí ha fet balanç de l’any 2020, ue també ha portat a una situació excepcional a l’equipament, sobretot pel que fa a les visites presencials que han estat poc més de 8.000 durant l’any 2020 (concretament 8.076) enfront de les 22.843 visites rebudes al llarg de l’any 2019.

Les visites escolars, per exemple, en les quals la biblioteca posa especial interès, només van ser cinc al llarg de l’any passat, mentre que el 2019 van superar la trentena.

És evident que “ha estat un any marcat per la pandèmia, el confinament i les restriccions”, com reconeix la bibliotecària vilanovina Teresa Mas.

La biblioteca va tornar obrir el 25 de maig i ha continuat oferint els serveis que ha permès el Procicat. Segons assenyala Mas, des de l’equipament han aprofitat per “redistribuir el fons i el mobiliari, ingressar molts llibres nous, estrenar Instagram i reactivar el Facebook”.

Això també es constata en les xifres, perquè l’any 2019 hi havia 31.820 llibres al fons documental, mentre que l’any 2020 ha augmentat a 38.197 el nombre total de documents.

Les xarxes socials també han donat la possibilitat de mantenir el contacte amb l’equipament que té 1.119 seguidors. La biblioteca ha actualitzat la pàgina web i ha organitzat activitats virtuals. Teresa Mas afirma que tenen “l’esperança de reprendre les activitats presencials quan les circumstàncies ho permetin”.

També recorda que el servei de préstec continua com sempre, amb una bona oferta de fons nou, i que no cal cita prèvia per anar a la biblioteca. Al llarg de l’any passat es van fer un total de 477 préstecs virtuals i 10.039 en documents físics.

L’horari d’obertura és de dilluns a divendres de 16 a 20h i els matins de dijous i dissabte de 10 a 13h.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*