Inici Cultura La biblioteca Mont-Àgora ‘Recicla Cultura’ amb objectiu solidari

La biblioteca Mont-Àgora ‘Recicla Cultura’ amb objectiu solidari

COMPARTIR

La Biblioteca Mont-Àgora muntarà dels dies 19 al 22 d’abril un Punt #ReciclaCultura per col·laborar en la 6a edició d’aquesta iniciativa promoguda per Fundació Servei Solidari. Durant aquests dies, en el vestíbul de la biblioteca, hi haurà muntada una parada amb tots els llibres que ha anat recollint amb aquesta finalitat procedents de donacions d’usuaris de la biblioteca i que estaran a la venda al preu simbòlic de 2 euros. Aquest és el segon Sant Jordi que la biblioteca participa en aquesta campanya.

La iniciativa de la Fundació Servei ajuda a persones en risc d’exclusió o nouvinguts a realitzar cursos de formació bàsica per alfabetitzar-se o aprendre el castellà i el català gràcies als diners recollits amb la donació i posterior venda de llibres. Als últims anys ha donat servei a molts refugiats que han arribat a Catalunya fugint de conflictes o de situacions econòmiques molt difícils. Durant aquests temps 1.160 persones s’han beneficiat d’aquesta campanya que enguany es fa amb el lema “El teu llibre pot ser part d’una història”.

Aquestes formacions es fan a persones que no coneixen la llengua del país on viuen, o bé perquè no l’entenen ni la parlen, o bé perquè no saben llegir-la ni escriure-la. Homes i dones de diferents procedències que acudeixen a Servei Solidari. Per nacionalitats el que més assisteixen a aquests cursos son les persones d’origen paquistanès (22,5% del total), les de Bangladesh (19%), marroquines (15%), nepaleses (5,7%) i filipines (4,4%).

L’any 2016 més de 75.000 persones, a través de 90 punts ubicats a escoles, universitats i empreses, van sumar-se a aquesta iniciativa. Recicla Cultura ha recaptat ja més de 87.000 euros, que han permès treballar conceptes com la migració, l’alfabetització i la lectura, i valors com els de la solidaritat, el voluntariat i el treball en equip. El concepte principal que es trasllada als participants és que els llibres fan possible que persones en risc d’exclusió social puguin aprendre la nostra llengua com a primer pas per a la seva inclusió.

Enguany col·laboren en la campanya més de 75 entitats, del món educatiu, universitari i associatiu, a part de les administracions com l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

FER UN COMENTARI

*