Inici Cultura La biblioteca Mont-Àgora va rebre gairebé 40.000 visites durant el 2018

La biblioteca Mont-Àgora va rebre gairebé 40.000 visites durant el 2018

COMPARTIR

La Biblioteca Mont-Àgora va rebre durant l’any 2018 gairebé 40.000 visites (39.977 segons el còmput publicat a la Memòria d’aquest servei). Es tracta una assistència un 2’4 per cent superior respecte les xifres del 2017. La mitjana diària d’usuaris ha estat de 154 persones, tenint en compte que els dies de servei anuals van ser 260.

Durant l’any passat es van fer el carnet 172 persones, el que suposa un 29 per cent menys de carnets. En aquest capítol d’altes sobresurten els infants de 5-14 anys, amb 70 nous inscrits. La Biblioteca Mont-Àgora compta actualment amb 4.606 persones inscrites, sumant el recompte dels 24 anys que s’ofereix aquest servei de Biblioteca a Montbui. D’aquest còmput total, el 88 per cent dels usuaris resideixen a Montbui i la resta pertanyen a municipis veïns. Cal destacar que hi ha 3935 usuaris del municipi, el que suposa que el 40 per cent dels habitants de Montbui estan inscrits a la Biblioteca del municipi. Per grups d’edat sobresurten les persones d’entre 40 i 64 anys, que representen el 36 per cent del total d’inscrits a aquest servei cultural.

Pel que fa al servei de préstec, durant l’any 2018 els documents prestats van baixar un 5 per cent. El nombre de documents prestats, incloses les renovacions, va ser de 20.756. Cal destacar que els DVD i les revistes són els documents que tenen l’índex de rotació més alt. Pel que fa al nombre d’usuaris que van utilitzar aquest servei durant el 2018 la xifra d’usuaris que van utilitzar el préstec de documents va baixar un 11 per cent en relació a l’any 2017.

Cal remarcar que des de fa tres anys la Biblioteca Mont-Àgora ofereix el servei de préstec de llibres digitals a través de la plataforma eBiblioCatalunya. Aquest servei tendeix clarament a l’alça. Durant el 2018 es van formalitzar 220 préstecs de llibres digitals, un 57 per cent més que no pas l’any anterior.

Pel que fa als usos d’internet i d’ofimàtica, la Biblioteca disposa de sis ordinadors amb accés a Internet (quatre a l’àrea d’adults i dos a l’àrea infantil). Durant el 2018 el nombre d’usos d’internet i d’ofimàtica va créixer un 6 per cent, arribant fins els 3960. Un 10 per cent del total de visitants a la Biblioteca utilitza aquest servei.

Pel que fa al servei WIFI, aquest ha baixat gairebé un 8 per cent en relació al 2017. S’ha comptabilitzat un total de 3.277 usos d’aquest servei.

Les activitats culturals i formatives van ser durant tot el 2018 un referent a Mont-Àgora, sobresortint els clubs de lectura, exposicions, el concurs literari “Castell de La Tossa”, diferents sessions i tallers específics, el Club Manga Jove, “L’hora del conte”, presentacions culturals (“Narranación”), etc. Cal destacar també que per segon any consecutiu la Biblioteca Mont-Àgora va participar en el projecte BiblioLab, amb un curs d’escriptura de records adreçat a adults. El servei cultural també va dur a terme activitats solidàries, exposicions (“sector Lector”), va participar al Club del Llibre, al programa Anoia + sà, al programa de Salut Mental, al programa AnoietsXBM, entre d’altres.

FER UN COMENTARI

*