Inici Cultura La Biblioteca d’Igualada triplica els préstecs virtuals durant el 2020

La Biblioteca d’Igualada triplica els préstecs virtuals durant el 2020

COMPARTIR

La Biblioteca Central d’Igualada ha fet balanç de l’any 2020 i constata un augment dels serveis virtuals, especialment del préstec de documents digitals a través de la plataforma de préstec gratuïta eBiblio, que s’ha triplicat i ha passat de 2.904 préstecs fets el 2019 a 9.536 préstecs el 2020. Aquesta és la dada positiva d’un any atípic que ha estat marcat per l’aturada que va provocar la pandèmia i per les noves maneres de treballar i de fer ús de la Biblioteca que ha comportat. Així, des de la reobertura de l’equipament l’aforament a l’espai s’ha reduït per garantir la seguretat i també s’ha restringit la programació d’activitats. Tot i les dificultats, la valoració global i final és positiva.

De les dades corresponents al 2020 destaca la intensificació dels serveis i eines telemàtiques, en especial durant el tancament físic de l’equipament. Així, es va continuar treballant a través de les xarxes socials i la pàgina web de la Biblioteca per atendre les demandes dels ciutadans: consultes informatives de tota mena, prescripció literària, etc. Pel que fa a les dades del servei pròpiament dites en total l’any passat es van deixar en préstec 62.000 documents físics i es van registrar 73.809 visites. Es van poder fer una vuitantena d’activitats, que van comptar amb un total de 2.000 assistents, i es van realitzar 22 visites escolars. Gairebé 11.000 persones van aprofitar el servei gratuït de wi-fi a la Biblioteca i 5.300 més van utilitzar els ordinadors d’Internet i+, des dels quals es pot navegar per internet, fer impressions o utilitzar el DNI electrònic. En tancar l’any 2020 hi havia 23.168 usuaris amb el carnet de la Biblioteca. Un carnet totalment gratuït que es fa al moment i que dona accés a tots els serveis presencials i virtuals de la Biblioteca.

Aquest 2021, las Biblioteca vol continuar treballant per contribuir a la recuperació social i cultural del país, desenvolupant accions per assolir els objectius de: fomentar la lectura i la cultura entre tots els segments de la població; garantir l’accés a la informació i a la generació del coneixement i l’actitud crítica de la ciutadania d’avant l’allau d’informació; promoure l’aprenentatge permanent amb estratègies de creació i compartició de coneixements; i afavorir l’accés universal i la cohesió entre la diversitat de població que hi ha a la ciutat d’Igualada i a la zona.

FER UN COMENTARI

*