Inici Destacats La Biblioteca d’Igualada se suma a l’Any Bertrana

La Biblioteca d’Igualada se suma a l’Any Bertrana

COMPARTIR

El Club de lectura de català de la Biblioteca Central d’Igualada ha celebrat la darrera trobada de l’any amb una sessió especial dedicada a l’obra de Prudenci Bertrana amb motiu de l’Any Aurora i Prudenci Bertrana, que se celebra aquest 2017. Gràcies a la col·laboració de la Xarxa Espais Escrits es va comptar amb la presència de l’escriptor, poeta i professor Jordi Llavina, que va ser l’encarregat de dinamitzar la trobada i de parlar de la vida i obra de Prudenci Bertrana, un dels autors referents del modernisme català.

El Club de lectura s’havia llegit «L’hereu», en l’edició que recentment ha publicat Elageminada. Es tracta del primer volum de la trilogia autobiogràfica que l’escriptor i periodista va publicar l’any 1931 i a les seves pàgines s’hi troben els elements característics de la seva obra: un naturalisme apassionat, la predilecció per la descripció i una prosa i llengua exquisides: «Bertrana sabia molt bé l’ofici, tot i que no va ser un escriptor de ‘primera fila’ com altres autors modernistes més consagrats», va explicar Jordi Llavina. A més de parlar de L’hereu també es va reflexionar sobre l’obra més coneguda de Bertrana, Josafat, així com del recull de relats Proses bàrbares.

Les trobades del club prosseguiran el dia 7 de febrer amb la novel·la Mare i filla, de Jenn Diaz, i la resta de lectures programades fins al juny són L’any de la plaga, de Marc Pastor; Olives picants, d’Anna Monreal; i La vida que aprenc, de Carles Capdevila.

FER UN COMENTARI

*