Inici Cultura La Biblioteca d’Igualada prepara un participatiu Dia Mundial de la Poesia

La Biblioteca d’Igualada prepara un participatiu Dia Mundial de la Poesia

COMPARTIR

Els poetes locals seran els protagonistes del Dia de la Poesia que celebrarà la Biblioteca Central d’Igualada el proper divendres 17 de març. La celebració d’enguany també servirà per retre un homenatge al poeta, crític literari i estudiós Josep Romeu i Figueras (Òdena, 1907-Barcelona, 2004), en el centenari del seu naixement. La Biblioteca, que compta amb el fons documental del Dr. Romeu, recorda durant els mesos de febrer i març la seva trajectòria humana i professional, amb dues exposicions simultànies en què es poden veure els seus escrits, llibres i objectes personals cedits per la família.

La celebració d’aquest recital col·lectiu serveix per treure la poesia dels prestatges i animar joves i grans a recitar versos i compartir una bona estona plegats. Les persones que hi vulguin participar només s’han d’inscriure a la Biblioteca abans del dia 15 de març i triar quin text recitaran. La única condició és que ha de ser un poema publicat per algun autor de la comarca, que trobaran a l’àrea de Col·lecció Local de la Biblioteca. Per aquest motiu, i durant la primera quinzena de març, es farà una paradeta per donar a conèixer la producció poètica a casa nostra, amb autors que ja no hi són, com l’esmentat Josep Romeu, Joan Llacuna o Teresa Castellà i també veus més actuals com Ernest Farrés i Marc Freixas, entre molts altres.

La Unesco va declarar el dia 21 de març Dia Mundial de la Poesia. A Catalunya la celebració està promoguda per la Institució de les Lletres Catalanes i enguany ha estat l’escriptora Antònia Vicens l’encarregada d’escriure el poema commemoratiu, que ha titulat «La poesia».

Actualment la Biblioteca compta amb un fons de més de 4.700 volums de poesia, dels quals 3.000 són d’autors catalans. D’aquesta col·lecció destaquen també els exemplars que formen part del fons antic.

FER UN COMENTARI

*