Inici Destacats La Biblioteca d’Igualada engega el seu vuitè concurs de microrelats de por

La Biblioteca d’Igualada engega el seu vuitè concurs de microrelats de por

COMPARTIR

Per vuitè any consecutiu la Biblioteca Central d’Igualada vol buscar el millor i més original microrelat de por amb la convocatòria del concurs «Uuh!». Aquest certamen literari vol fer valer el gènere del microconte i esperonar la creació literària entre els lectors. El primer premi del concurs serà una capsa regal d’experiències turístiques i el segon premi un lot de llibres. Les dues persones premiades rebran un diploma acreditatiu i els seus microrelats seran publicats a la pàgina web de la Biblioteca.

Els participants han d’enviar els seus textos abans de les 12 de la nit del dissabte 29 de setembre. «Uuh!» és obert a totes les persones majors de 16 anys i els relats que es presentin han de ser inèdits, no haver estat premiats en altres certàmens, en català i tenir un màxim de 500 caràcters (unes 10 línies en cos Arial 12). Només s’acceptarà un text per persona. Els textos s’han d’enviar per correu electrònic a l’adreça b.igualada.c@diba.cat en un document adjunt. El missatge ha de portar com a assumpte «Microrelat de por» i al cos cal fer constar les dades personals de l’autor (nom complet, edat, data de naixement, telèfon de contacte i població), que no seran conegudes pel jurat fins després del veredicte. Les bases es poden consultar també a la Biblioteca i a www.bibliotecaigualada.cat. El veredicte del jurat es donarà a conèixer el divendres 26 d’octubre a la pàgina web de la Biblioteca i al Facebook.

Amb aquesta convocatòria, doncs, la Biblioteca vol esperonar la gent a escriure i, en concret, en el gènere de microrelat. En aquest sentit, a l’àrea de narrativa hi ha una secció dedicada a la creació literària i les tècniques d’escriptura, on els lectors trobaran manuals per donar les primeres passes: «La maleta de l’escriptor: un itinerari per la creació literària», d’Isidre Grau, i «El arte de la ficción», d’Edith Wharton, en són un exemple.

FER UN COMENTARI

*