Inici Cultura La Biblioteca d’Igualada celebra amb èxit la 10a edició del Mercat de...

La Biblioteca d’Igualada celebra amb èxit la 10a edició del Mercat de Lletres

COMPARTIR

Mig miler de persones van participar, el passat 25 de setembre, a la 10a edició del Mercat de Lletres d’Igualada, que enguany va tornar a ocupar l’espai de davant la Biblioteca Central d’Igualada amb activitats i parades de llibreries i entitats. De fet, les activitats del Mercat ja van començar dimecres 22 amb les faules de La Fontaine interpretades per Sherezade Bardají davant d’un nombrós públic infantil. Dijous fou el torn de l’homenatge que va fer Òmnium Anoia a Alexandre de Riquer, amb una xerrada de Josep M. Solà i Teresa Costa-Gramunt. I divendres 24, el públic va poder gaudir de l’estrena del cicle de lied del Cançoner de Feliu Formosa, amb una esplèndida interpretació del tenor Jorge Juan Morata i de Joan Manau com a compositor i intèrpret al piano. Aquest acte tant especial va comptar amb la presència del mateix Feliu Formosa, el qual va expressar el seu entusiasme i agraïment per la original interpretació del seu poemari.

Dissabte 25 tingué lloc el gruix del Mercat de Lletres. Al llarg de tot el dia petits i grans van gaudir de les diverses propostes culturals organitzades. Un dels actes més esperats i ben rebuts pels lectors va ser la presentació del nou llibre de Sílvia Soler: «Nosaltres, després». L’autora va compartir amb el públic el seu llarg i difícil periple personal per arribar a publicar aquesta novel·la, després de la pandèmia i un càncer que l’ha mantingut apartada de la vida pública. Per als més petits el tàndem creatiu format per Jaume Copons i Liliana Fortuny va tornar a repetir èxit d’altres anys, aquesta vegada amb un divertit taller de «BitmaxCo», una sèrie de novel·les gràfiques per a primers lectors. També va tenir molt bona acollida l’espectacular os Brutus, de La Companyia El Príncep Totilau.

El col·lectiu d’escriptors Lola Palau, amb autors de les comarques centrals com Llorenç Capdevila, Pilar Duocastella, Joan Pinyol, Miracle Sala i Josep Mª Solà, entre d’altres, van pujar a l’escenari per fer un original tastet dels seus relats dedicats al món del vi: «Dies de roses i vi». També va tenir molt bona acollida el club de filosofia obert a tothom amb Fina Birulés. A la tarda la poesia va prendre el protagonisme del 10è Mercat de Lletres amb propostes tant a dins la Biblioteca com a la carpa de la plaça de Cal Font. Es va presentar l’obra guanyadora del Premi de poesia Joan Llacuna 2020, «El clot», escrita per Àngel Martínez Moreno. El músic Lluís Fortuny va sorprendre el públic amb un espectacle de llums, música i poemes, «Connexions poètiques». I Blanca Llum Vidal i Tònia Passola van tancar el Mercat amb un recital en homenatge a la poeta i artista Felícia Fuster en l’any del seu centenari.

Montse Lobato Just, directora de la Biblioteca, com a organitzadors del Mercat amb el suport del Departament de Promoció Cultural valora aquesta edició com «un èxit, tot i les dificultats afegides que impliquen les restriccions sanitàries i d’aforament. Tot i la situació excepcional dels darrers dos anys, el Mercat de lletres no ha deixat de celebrar-se en 10 anys, fet que demostra un esforç i una il·lusió constant per promoure els llibres, la lectura i les lletres a la nostra ciutat».

FER UN COMENTARI

*