Inici Destacats La Biblioteca Central d’Igualada incorpora al seu fons una seixantena de títols...

La Biblioteca Central d’Igualada incorpora al seu fons una seixantena de títols d’autors anoiencs

COMPARTIR

Al llarg del 2022 la Biblioteca ha incorporat una seixantena de títols a la Col·lecció Local. Aquests llibres han estat escrits per autors de l’Anoia o bé fan referència a la comarca i comprenen diversos gèneres: des de novel·la a la poesia, passant per contes i estudis de diversa temàtica.

Entre les novel·les publicades per autors anoiencs destaquen «Covarda, vella, tan salvatge», d’Arià Paco; «Nuevo mundo», de Manuel Perera; o la saga fantàstica de Ruben H. Ernand que comença amb «La primavera ausente». I en poesia s’han incorporat a la col·lecció títols com «Camí cap a l’ataràxia», d’Oriol Solà i Prat,   «Poemeri, a corazón abierto», de Meri Fresneda o «La vetlla de les sirenes» de Montserrat Ventura. El gruix de publicacions, però, són obres de no-ficció relacionats amb la memòria històrica, les tradicions i l’art en general. Destaquen «Bas d’Igualada, estamper : Pere Bas i Vich (1897-1975)», de Maria Teresa Miret; «Nativitat Yarza: mestra, alcaldessa, miliciana», d’Antoni Dalmau i Isidre Surroca; el volum de fotografies «Els 33 municipis de l’Anoia», signat per Joan Felip, Joan Sala i Xavier Pedraza, o bé «Coral de Santa Maria: 1939 – 2020» de Lleonard del Rio Campmajó.

En narrativa infantil també s’han publicat diversos contes: «Bona nit, petit estel», que signen l’Anna Marsal i l’Elisabet Serra, i «Mireu allà dalt: fer castells ens meravella! », de Joana Faixa amb il·lustracions d’Armand.

La Col·lecció Local es troba a la segona planta de la Biblioteca, davant de la secció d’Internet i +. Aquí els documents estan classificats en funció de la temàtica, com a la resta de la Biblioteca: història, economia, art, etc. Les novel·les d’autors anoiencs, però, estan situades a l’àrea de novel·les general, a la tercera planta.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*