Inici Destacats La Biblioteca Central d’Igualada celebra el Dia Internacional del Llibre Infantil i...

La Biblioteca Central d’Igualada celebra el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil

COMPARTIR

«Els llibres tenen aquesta qualitat meravellosa: ens encomanen calma. Tot just obrim un llibre i ens endinsem en les seves tranquil·les profunditats deixem de sentir que tot passa corrents al voltant nostre sense que puguem apreciar res». Són paraules de l’escriptor i il·lustrador lituà Kestutis Kasparavicius, autor del cartell del Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil, que se celebrarà arreu el dia 2 d’abril, sota el lema «Els llibres encomanen calma».

La Biblioteca Central d’Igualada s’afegeix un any més a aquesta festa literària per promoure la literatura infantil, amb diverses propostes que començaran aquest dimarts 2 d’abril a les 6 de la tarda, amb una Hora del conte especial en què Lídia Clua explicarà la història d’en Frederick, basada en el llibre de Leo Lionni. Durant tot el mes d’abril el Racó dels il·lustradors de l’àrea infantil estarà dedicat a Kestutis Kasparavicius. Les seves il·lustracions es reconeixen fàcilment pels objectes representats en el seu estil únic i realista, els interiors animats i les perspectives molt ben aconseguides. És autor d’una seixantena de llibres traduïts a tantes llengües que el poden llegir nens d’arreu del món, des del Japó fins a Amèrica.

L’IBBY (Organització Internacional per al Llibre Juvenil) promou des de 1967 la celebració del Dia Internacional del Llibre Infantil que se celebra el 2 d’abril (coincidint amb la data de naixement de Hans Christian Andersen), amb l’ànim d’inspirar amor pels llibres i la lectura i per cridar l’atenció de la comunitat internacional sobre la literatura infantil i juvenil. Durant el mes d’abril hi haurà una mostra de llibres d’Andersen així de les novetats que acaben d’arribar a la Biblioteca per als lectors més menuts.

FER UN COMENTARI

*