Inici Cultura Un renovat Bibliobús donarà servei a 12 municipis de l’Anoia

Un renovat Bibliobús donarà servei a 12 municipis de l’Anoia

COMPARTIR

Copons va acollir, el passat dissabte, l’acte inaugural del nou vehicle del Bibliobús Montserrat, que dona servei a 12 municipis de la comarca de l’Anoia: La Beguda Alta (Masquefa), Castellolí, Cabrera d’Anoia, Jorba, Carme, La Llacuna, Òdena, Sant Martí Sesgueioles, Sant Martí de Tous, La Torre de Claramunt, Vallbona d’Anoia i Copons.

Aquest nou vehicle, de 10,5 metres de llarg, incorpora una petaca extensible que fa que, un cop oberta, l’amplada del vehicle passi de 2,5 a 3,5 metres. D’aquesta manera es pot disposar d’un espai més ampli que permet que els usuaris es moguin amb més llibertat així com organitzar activitats de diferent format. També s’incorpora un petit escenari, un sistema d’il·luminació ambiental amb LEDs, endolls accessibles pels usuaris, una pantalla gegant per a diferents usos, màquina d’autopréstec i servei de cobertura wifi. A més, incorpora una plataforma elevadora per a persones amb cadira de rodes. El Bibliobús Montserrat és un dels 10 dels que disposa la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, integrada per 225 biblioteques.

L’alcalde de Copons, Cesc Salamé, ha fet d’amfitrió de la celebració i s’ha mostrat satisfet de la fórmula del Bibliobús i l’augment de periodicitat de les seves visites al municipi, que van passar a ser quinzenals. Salamé reconeix que “els municipis petits ho tenim molt difícil per tenir serveis com biblioteques o centres d’atenció primària, per això cal solucions que evitin que ens convertim ens ciutadans de segona”. Pel que fa el Bibliobús, el batlle de Copons celebra que es faci possible l’accés a la cultura, “perquè la cultura és el que ens fa lliures”.

A Copons, l’escola és una de les grans beneficiades pel servei. La seva directora, Núria Monclús, assenyala que “és com si fos la nostra biblioteca”, que fan servir per a préstecs, per la recerca d’informació i per a projectes en els que treballen els seus alumnes, com els de lectura compartida entre alumnes de diferents cursos. Per a Monclús, “el Bibliobús és una porta al món, real i imaginari, facilita el gust per la lectura i ens dona més oportunitats”.

El Bibliobús Montserrat té més de 3.000 usuaris en una dotzena de municipis anoiencs, i el vicepresident de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona, Martí Pujol, ha explicat que “la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona ja té més de 20 anys i com en aquest mandat s’ha fet un esforç per ampliar i renovar aquest servei que ofereix igualtat d’accés a la cultura”. Pujol ha recordat també que amb els bibliobusos es vol proporcionar a les poblacions de menys de 3.000 habitants un accés als llibres i a la informació similar al que tenen altres poblacions més grans amb biblioteques estables. A la inauguració tambñe van intervenir M. Carme Freixa, presidenta de l’Associació de Micropobles de Catalunya, i la diputada igualadina al Parlament, Alba Vergés.

FER UN COMENTARI

*