Inici Destacats Bellprat celebrarà una nova Diada de Castelleres el proper 12 d’octubre

Bellprat celebrarà una nova Diada de Castelleres el proper 12 d’octubre

COMPARTIR

Bellprat acollirà el proper divendres 12 d’octubre la Diada de Castelleres – Memorial Natividad Yarza, una jornada festiva i de reivindicació de la memòria històrica i de la lluita de les dones per assolir papers de rellevància en el món polític, econòmic i social.

La Diada enguany arriba a la seva novena edició i ho fa posant l’accent groc al dinar popular. Abans però i com ja es tradicional, es ret homenatge a una dona amb esperit lluitador, valenta i plena d’energia que apadrina la jornada, una dona a imatge i semblança dels valors que encarnava Yarza, la primera alcaldessa de Catalunya. En aquesta ocasió, Teresa Forcades, metgessa, teòloga i monja benedictina del Monestir de Sant Benet de Montserrat representarà aquests valors.

La 11a. Diada de Castelleres – Memorial Nativitat Yarza, s’iniciarà a les 11h del matí amb sardanes a càrrec de la Cobla Lluïsos de Taradell que interpretaran temes amb nom de dona. Seguidament, a les 12h a la plaça de l’Ajuntament, tindrà lloc l’exhibició castellera amb la peculiaritat que el tronc dels castells estarà format exclusivament per dones. A l’exhibició hi participaran les colles; Joves Xiquets de Valls, Xicots de Vilafranca, i els Castellers de Mollet.

A més, en el marc de la jornada és podrà gaudir del concert amb Svetlana Tovstukha, violoncel·lista i de l’exposició “Els últims dies de la República a Bellprat”

Per cloure la diada, es realitzarà un dinar groc, una arrossada popular. Les inscripcions poden fer-se trucant al 630.75.74.43 / 657.654.442. El preu del dinar són 12€. El benefici es destinarà íntegrament a la caixa de solidaritat per als presos polítics i exiliats.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*