Inici Llibres BCNegra 2015, desena edició de la trobada anual de novel·la negra

BCNegra 2015, desena edició de la trobada anual de novel·la negra

COMPARTIR

[Img #19776]Una conversa amb l’escriptora Anne Perry serà un dels primers actes de la trobada de novel·la negra de Barcelona, BCNegra, que arriba a la desena edició amb nou ímpetu. 

 

La principal novetat és el canvi de la seu principal, que serà el Conservatori del Liceu, que disposa d’una sala amb capacitat per a 392 persones, un aforament més ampli que el que oferia la Capella, la seu anterior. L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut de Cultura, incrementa el pressupost de la trobada, que passa de 100.000 a 140.000 euros, segons ha assegurat aquest dimecres el regidor de Cultura, Jaume Ciurana.

 

El programa de la BCNegra, que se celebrarà del 29 de gener al 7 de febrer, inclou una cinquantena d’activitats gratuïtes i tindrà com a convidats especials Philip Kerr, Sue Grafton, Dolores Redondo, Yrsa Sigurdartottir i Alicia Giménez Bartlett, que el 5 de febrer rebrà el Premi Pepe Carvalho al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. “Aquest any esperem molt públic”, diu el comissari de la trobada, Paco Camarasa. El repte és superar les gairebé 10.000 persones que van passar per la BCNegra l’any passat, un 52% més que al 2013.

 

Entre les taules rodones programades hi destaquen les dedicades a l’economia criminal de la ciutat (amb la participació de l’arquitecta Itziar González, l’antropòloga Dolores Juliano, l’escriptor Carles Quílez i el cap de l’Àrea de Crim Organitzat dels Mossos d’Esquadra, Antoni Rodríguez Herrera), a les noves geografies criminals (amb els escriptors William C. Gordon, Zygmunt Miloszewski, Vicente Garrido i Nieves Abarca) i als crims de llegenda (amb Dolores Redondo, Yrsa Sigurdartottir i Mikel Santiago).

 

A més del Conservatori de Liceu, la la programació de la BCNegra també s’escampa per la sala Barts (que acollirà la conversa amb Sue Grafton i una taula rodona sobre el recorregut editorial de les novel·les d’Alicia Giménez Bartlett), el Col·legi de Periodistes, la Biblioteca Jaume Fuster i el MNAC. També s’hi suma la Filmoteca amb dos cicles: un dedicat a l’escriptor i guionista Carlos Pérez Merinero i un altre al personatge de Fu-Manxú.
 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*