Inici Destacats Bars i restaurants de l’Anoia defensen que no són focus de contagi...

Bars i restaurants de l’Anoia defensen que no són focus de contagi i reclamen ajuts urgents

COMPARTIR
Una terrassa tancada a Igualada el passat mes de març. Mar Martí / ACN

La Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT) i el Gremi d’Hostaleria i Turisme de l’Anoia s’oposen “fermament” al tancament d’activitat dictaminat per la Generalitat amb l’objectiu de reduir la propagació del coronavirus. Segons els representants del sector a l’Anoia, “es produiran pèrdues irreparables pel sector, ja molt tocat no només durant la pandèmia, sinó abans d’ella, i conseqüències en d’altres sectors lligats a la restauració, com és el sector Agroalimentari”. El gremi i la federació a la que pertany reclamen, donat que “no són més que fets consumats que se’ns presenten sense possibilitat de modificació”, que les mesures compensatòries anunciades pel Govern “s’implementin de manera urgent, de la mateixa manera que estan fent altres països del nostre entorn”.

El sector reclama ajuts directes i rebutja linies de finançament que augmentarien l’endeutament d’empreses i autònoms. Pel que fa la tramitació dels ERTO, el gremi reclama a la Generalitat que implementi les mesures necessàries per a que no es repeteixin els problemes succeïts al mes de març, i que faci les gestions necessàries amb el SEPE per a que els treballadors cobrin les seves prestacions des del primer dia.

Des del sector anoienc de l’hostaleria, entenen que “es pot garantir la continuïtat econòmica amb les màximes mesures de prevenció i seguretat per a la salut de les persones, com hem estat fens fins ara. Els focus de contagis no s’estan produint principalment en l’àmbit laboral o empresarial i demanem que s’estableixin altres mesures i campanyes de conscienciació entre la ciutadania per disminuir l’activitat social, que és on veritablement s’està ocasionant la transmissió del virus. La restauració no és la causa dels contagis; des del primer moment, el sector ha estat qui més mesures ha pres per poder donar tranquilitat als clients i usuaris dels seus serveis”.

COMPARTIR

6 COMENTARIS

 1. El problema no está aquí, no pas els pobres comerços bars o restaurants ni tampoc centres de estética etc…..
  I que passa amb els transports públics??
  I que passa amb els grans centres comercials?
  En fi un desastre en toda regla

 2. Doncs ara poden veure el que els esperaria si aquests mediocres i ineptes, tenim a totes institucions estiguessin deslligats de l’ordre constitucional… Convertirien aquest país en una Corea de Nord o una Veneçuela, perquè la realitat és que ja comencen a ensenyar la poteta dels caires sectaris i totalitaris… Una advertència per aquells que es creien les mentides dels sediciosos amb el color groc de fons… talment com això:
  https://politica.e-noticies.cat/els-cdr-no-fan-com-els-restaurants-132840.html

 3. No estic ben ve d’acord , lamento molt aquestas ordres tan drasticas per ells , pro que diguin que no es focos de contagi no hi estc d’acord , les taules tene d’esser el 50% pro les ha doblat , he vist taules amb 10, 12, i catorsa comensals , he vist gent a la barra a un metro del camarer , com no hi pot haber contagis ja que les terrasas i carrer estaben plenas de gom a gom , qui ho te de vigilar tot aixo ?

 4. Tambe estaría be parlar y nombrar al colectiu de centre de bellesa que ens han tancat per complet , sense donar cap altre opció . Un col.lectiu que normalment el regentem dones emprenedores , autónomes .
  Nosaltres tambe volem solucions
  Gracies

FER UN COMENTARI

*